| | | | |

В ДЕСЯТКАТА: Хей, политически клоуни, имате ли други опорки, или само толкова съчиниха неграмотните Ви пиари?

На 26 септември лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев поканиха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен дебат., но той им отговори с пост във фейсбук

“Как си представяте да дебатирам с Вас, които поръчахте и организирахте незаконния ми арест?! Потвърден като незаконен на две съдебни инстанции.

Бих дебатирал с всеки гражданин, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие г-н Петков, нито Вие г-н Василев, отговаряте на този профил.

Пожелавам Ви още идеи за черна кампания, с която заливате обществото! Така може би няма да се класирате и втори. Живеем в демократична държава, в която нас, гражданите, не ни е страх”.

Като ответна реакция съпредседателите на ПП публикуваха въпросите си към Бойко Борисов, които биха задали в несъстоялия се дебат, на които пък отговори Спас Гърневски

Считам, че тези въпроси, зададени към Бойко Борисов, касаят и всички политици, работещи за каузата на ГЕРБ през годините. Тя е безкрайно ясна и точна: Превръщането на България от комунистическо блато на безвремието, в свободна, демократична и независима държава като достоен член на Европейския съюз.

Ето защо ще си позволя моята гледна точка с отговорите на тези въпроси.

1.Защо не ви стигнаха 12 години да увеличите достатъчно пенсиите, след като на нас ни стигнаха само няколко месеца?

–Ако разбирахте макар и съвсем малко от икономика, нямаше това да е първият въпрос в манипулативния Ви конспект към премиера. Би трябвало да сте наясно, че не е важно колко голяма е пенсията на един човек, а какви потребности може да задоволи с нея?

Моята съседка на село ме помоли:

Ако срещнеш Асен Василев, кажи му, че ако върнат ТКЗС-то на село, него няма да го изберем дори за звеновод.

Позволи ми чрез теб да му кажа с колко точно ми е увеличил пенсията: При Бойко вземах 300 лв. и можех да си купя с нея 150 бутилки олио. Сега при Асен и Киро с новата пенсия от 470 лв. мога да си купя едва 75 бутилки.

Всичко най необходимо за прехраната и ежедневните ни нужди скочи до небесата и вече не се издържа.

2.Защо България се превърна в най-бедната държава в ЕС?

–Ако бяхте живели в годините на криминалния преход у нас, щяхте да знаете, че в него комунистическата номенклатура, не без помощта на предатели от старата десница, успя да заграби всички активи на държавата.

След умишлените фалити на банките, до една оглавени от агенти на ДС, бяха прибрани до лев и спестяванията на обикновените българи.

Да, преди окончателният фалит на България в края на 1996 г., при чудовищната инфлация пенсиите, точно както сега при Вас, бяха вдигнати дори до 3000 лв. С тях обаче можеше да си купиш само едно доларче…

Ето, от там тръгна управлението на ГЕРБ. В една фалирала и разграбена държава, затънала до гуша в дългове.

В сравнение с червеното управление от 2014 г. ГЕРБ увеличи с цели три пъти Брутния вътрешен продукт, доходите на хората и социалните разходи.

България стана уважаван европейски партньор, лидер на балканите, изправи се пред прага на еврозоната.

По времето на Борисов опитите за миграция в страната бяха пресечени като с нож. Знаете ли колко време му отне решаването на този въпрос, пред който днес България отново е настръхнала?

Само едно кафе с Реджеп Тайип Ердоган… Това го могат само истинските държавници, а не политически перверзници…

3.Защо чуждестранните инвеститори отбягваха България по време на Вашето управление?

–С всеки следващ въпрос издавате управленската си неграмотност. Щеше ли България да вдигне с три пъти БВП с до заветните 120 милиарда през 2020-та г., ако не бе постигнат сериозен ръст на икономиката ни.

Когато говорите за чужди инвестиции, нима не знаете, че само в пловдивската Икономическа зона „Тракия“ по време на управлението на ГЕРБ са построени над 200 модерни завода за съвременни продукти с осигурена реализация както у нас, така и в чужбина.

За останалите мащабни инвестиции в страната при управлението на Борисов, български и външни, ще е необходимо да се запознаете с доста по-обемиста информация…

4.Защо няма движение по разследванията за корупцията по високите етажи на властта, които всяка година ЕК посочва в годишните си доклади?

–Е, с този въпрос вече избихте рибата!

А бе аланкоолувци, цели два месеца изнудвахте обществото ни, че редовен кабинет на страната е възможен само при едно условие, а то бе: Вашият сатрап Бойко Рашков да бъде избран за шеф на КПКОНПИ, и то веднага, далеч преди да сте приключили преговорите за евентуално правителство.

Като бивш зам.-председател на парламентарната антикорупционна комисия в 44-тото НС трябва да ви въведа в темата. КПКОНПИ е изпълнителен орган на закона за борба с корупцията, приет в парламента в края на 2017-та година по личната инициатива на премиера Бойко Борисов.

Този закон срещна бясна съпротива от БСП. На 2 януари 2018-та президента му наложи пълно вето, което обаче всички парламентарни партии с изключение на БСП категорично отхвърлихме.

Социалистите настояваха юрисдикцията на закона да е под шапката на президента а не на парламента, който единствен може да осъществява ефективен контрол по изпълнението на толкова важен закон. Номерът обаче не мина.

Стана ли Ви ясно, харвардски плейбои, кой е искал да води истинска битка с корупцията в България и как президентът, който Ви акушира във властта и вашите съюзници начело с БСП, са били категорично против нея.

Когато в началото на 2018 г. законът влезе в сила, разбрахме къде я стяга чепика сто годишната блудница.

Под контрола на закона попаднаха над 12 хиляди човека от високите етажи на държавната и местната власт.

Ежегодните декларации, които тези хора задължително подават пред КПКОНПИ подлежат на сериозни проверки. Няма как да укриеш придобити имоти, банкови влогове или депозити и да не бъдеш уличен.

Още с първите Декларации над 800 представители на властите цъфнаха с най различни несъответствия. Никой не можа да предотврати разследването на обстоятелствата породени от този факт.

На следващия етап се случи нещо невиждано и нечувано в ерата на криминалния преход. Прокуратурата и КПКОНПИ повдигнаха до съдебни производства за укрити данъци и имущество на недосегаеми до момента мастити олигарси.

Бяха им блокирани имущества и авоари за над 5 милиарда лева.

След знаковите действия на Прокуратурата, начело с достойния си главен прокурор Гешев и КПКОНПИ, съвсем естествено мафията отвърна на удара. Ускори процеса по избухването на преврата срещу ГЕРБ и Борисов, който се подготвяше още от края на 2019-та.

Пердето на превратаджиите падна окончателно, когато бяха разобличени и експулсирани от страната руски шпиони. Техни български агенти включително и служители на президентството пък бяха арестувани и подведени под отговорност за шпионаж в полза на Русия.

На президента не му остана никаква друга възможност, освен лично да обяви и оглави антиконституционния преврат срещу законната българска власт.

Това бе първото му нарушение на конституцията.

Второто бе, когато назначи канадския аферист Кирил Петков, по-известен като Киро Парапета, за министър и премиер, въпреки двойното му гражданство към момента.

През цялото време на преврата шайката безродници, назначена по късно от Радев за управляваща коалиция, повтаряхте до прегракване само три думички събрани в кратко изречение: „Долу Бойко и Гешев“.

Е слава богу, както казва народът ни – пристигнахте като аслани, а си отивате скоропостижно до шиите посрани.

Главният прокурор въпреки Вас, градската десница и селската левица, си е на мястото, а след броени дни Борисов отново ще заеме своето…

Ето така, харвардски политически недоносчета, коварната БКП със своите служби ви инсталира на върха на държавата, убедена, че ще я разрушите за отрицателно време до основи.

Не си мислете обаче, че ще се измъкнете безнаказано. Всички, участвали в този организиран потоп на европейска България, ще си платят сметките.

Мокрите ви сънища за президентска република и азиатска Евразия твърде скоро ще се превърнат в кошмарен спомен.

Сега вече е обясним и напънът Ви да назначите на всяка цена своя доверен главорез Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Мотивите Ви за това назначение най-вероятно са произтичали от факта, че самият Рашков е „клиент“ на КПКОНПИ още от 2018 г.

Тогава в декларацията му са открити несъответствия за недекларирани имоти, сметки и влогове за над 1 милион и 200 хиляди лева. Проверките му текат и към този момент.

Вероятно целта Ви е била, с усилията на Рашков закона, според който функционира КПКОНПИ да се„ремонтира“.

Но така да се „пипне“, че и той и олигарсите и всички погазили антикорупционния закон в България избирателно да спасяват престъпните си кожи и днес, и в бъдеще време.

5.Защо в България няма нито една изрядно построена и завършена магистрала, въпреки всички раздадени публични средства и Ваши обещания?

–Това е въпрос, който могат да зададат само класически гьонсурати.

Ало, уж сте много ококорени но явно само за доставките на посредническа газ.

В своите мандати Борисов и ГЕРБ построиха толкова пътища, магистрали, зали и прочее обществено строителство, което комунистите не могат да построят и за сто годишно властване.

Ако след изборите все още не сте зад решетките, отделете си един месец да обиколите България и си водете записки как се строи нова България. В Харвард няма кой да ви научи на това и вие го доказахте само за седем месеца.

6.Защо поддържахте монопола на Газпром и Лукойл и никога не направихте диверсификация на енергийните доставки?

–Надявам се, че на този въпрос ще отговаряте Вие пред българското следствие.

7.Защо построихте Турски поток с 3 милиарда държавни средства, а 10 години не ви стигнаха, за да довършите газовата връзка с Гърция?

–По тази тема Теменужка Петкова и Делян Добрев Ви отговориха изключително компетентно. Вместо да въртите вентилите на празните тръби на интерконектора в Комотини, трябва да слушате хората, които в областта на енергетиката са на светлинни години пред Вас двамата…

8.Как ще помогнете на хората да преминат по-леко през зимния сезон, след като в мотивите си за сваляне на правителството излъгахте, че бюджетът е на червено?

–След 2 октомври освен по много други теми ще поговорим и по въпроса за червеното наследство.

9.Последен въпрос: Не ви ли е срам? Кога ще се пенсионирате от българската политика?

–Един безспорно доказан държавник никога не трябва да напуска политиката, докато у нас бездарни профани са „способни“ само за по-малко от година да съсипят съграденото за цяло десетилетие от можещи хора.

Борисов е точно във възрастта, в която успешните политици са израснали до далновидни и мъдри държавници.

Какво са Бойковите 63 години пред 73-те на големия немски политик Конрад Аденауер. На тези години той е избран за Канцлер на изравнената със земята ФРГ през 1949г. Управлява цели 14 години до 1963-та, в които я превръща до съвременна демократична държава и една от най силните икономики в света…

Хей, политически клоуни, имате ли други опорки, или само толкова съчиниха неграмотните Ви пиари?

Спас Гърневски

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts