| | | |

Цънцарова закова Кирил Петков с въпрос, той шикалкави панически

Мария Цънцарова буквално притисна на тясно съпредседателят на ПП Кирил Петков, който се появи в последния предизборен дебат в студиото на bTV неканен, вместо съпартиеца си Венко Сабрутев.

Рокадата била направена в последния момент, без дори медията да е знаела за това, което се готви.

Бившият премиер се оправда, че подобен ход се е наложил, защото Сабрутев бил възпрепятстван поради лични причини, а от ПП не искали да останат без техен представител в студиото.

bTV все пак допусна до дебата Петков, но пък това нарушение на правилата принуди представителите на ГЕРБ – Томислав Дончев и Деница Сачева да напуснат студиото.

След като многократно Петков провали дебата по важни теми, включвайки лични нападки и недавайки възможност на останалите участници да изложат тезите си. В края на разговора, видимо подразнена, Цънцарова реши тотално да закопае лидера на ПП с въпрос:

“Имаме информация, че сте водили разговор с друг лидер на партия и сте го посъветвали да подходи като вас. Всъщност даже сте му казали да го стори и да се появите заедно в студиото. Това вярно ли е”, запита тя.

Петков панически започна да шикалкави и не отговаряше на въпроса й, сменяйки темата. Другите политици в студиото обаче също скочиха и го попитаха дали това е истина.

Въпреки масовото желание да се каже просто едно “да” или “не’ отстрана на Петков, такова не последва, а бившият премиер продължи да говори по други теми, но не и по зададения от водещата въпрос.

А логореята му можеше да бъде спряна с изключване на микрофона и подкана да напусне студиото, но това така и не се случи.

Budilnikbg.com научи, че “внезапната” поява в ефир на Кирил Петков е била “обмислен ход” в ПП с цел той да влезе изненадващо в ефир и да “смаже” останалите в дебата.

Това трябвало да бъде върховият момент в тяхната предизборна кампания, за разобличаването на ГЕРБ.

В щаба на ПП обсъждали как да накарат и лидера на БСП Корнелия Нинова да се появи в студиото на БТВ, за да могат заедно с Петков да си партнират. По информация на Budilnikbg.com Нинова отказала с мотива, че това не е лидерски дебат, щом от него отсъства Бойко Борисов.

Така че, Кирил Петков за пореден път излъга и БТВ, и зрителите, че отсъствието на Сабрутев от студиото на БТВ е по “лични причини”. Но това не е изненада, тъй като лъжата за Петков е неговата втора същност.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts