| | | |

Слави с емоционално признание за Борисов и пикантен разговор с Петков ВИДЕО

Аз нося отговорност за всичко, което се случва. А хората в парламента са тези, които си вършат работата най-добре там. Моята работа не е там.

Така лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов отговори на въпроса кога ще го видим в Народното събрание (НС) по време на живото си включване от Плевен, което се излъчва във Фейсбук.

Друг зрител го попита какво би го накарало да се откаже от политиката:

„Не мога да се откажа само от екипа си. Те са моето семейство. Политиката е средство. Разбрах, че ще се стигне до там в момента, с който протестирахме пред парламента заради отказа на политиците да приемат резултатите от референдума“.

„Установих, че седя там, седя, и никой не ми обръща внимание. И си казах, че като никой не ме чува отвън, ще вляза вътре.

Не ми е проблем да се откажа, но докато има хора, които разчитат…

Докато мога да нося това доверие без да лъжа, унищожавам. Като не мога, значи не ставам. Мен не ме интересува дали ме харесват или не.

Даже колкото ми е по-трудно, даже толкова по-добре“, заяви той.

Дама от Червен бряг застана на микрофона и засипа Трифонов с комплименти, наричайки го свой идол. Това видимо го смути и го накара да се изчерви: „Стига, моля ти се сега. Недей така да говориш“.

Шоуменът разказа и за отношенията си с Бойко Борисов. Той си спомни първото му гостуване в шоуто, когато Борисов току-що бил назначен за главен секретар на МВР:

„Бойко Борисов ни дойде на гости и беше по кимоно, чупи дъски и си говорихме. И аз изпитах силна симпатия към този човек, защото той се различаваше много от всички останали, които бяха част от МВР и политическата среда.

И се сприятелихме. Рядко се случва да се сприятелявам. Просто съм такъв, социопат. Никога не съм му подарявал китки. Може, на рожден ден“.

„Нещата се промениха. Той взе да обяснява, че аз съм заради някакъв имот тръгнал… въобще такива работа. И така това приятелство се разпадна“, посочи той.

„Сега е невъзможно и абсурд, нямам такива връзки, контакти, нито съм общувал с него. Всичко е било публично. Според мен и в момента има една огромна част, които ще гласуват за него. Има харизма. Това си е неговият път“, допълни той.

Трифонов направи взривяващо разкритие за задкулисието в правителството на Кирил Петков. Той разказа, че Петков му се е обадил и предложил Корнелия Нинова да бъде председател на Народното събрание (НС).

„Това е самата истина. Те много-много не искаха да се виждат с мен, страхуваха се. Обадиха ми се: „Хайде да направим Корнелия Нинова председател на НС“, каза Трифонов.

„Казах „не“. Той каза: „Защо?“.

Аз казах защото Корнелия Нинова няма да бъде председател на НС, защото тя е част от някакво статукво, което съществува от много години. Трябва да е някое ново лице“. И така се появи Никола Минчев“, разкри той.

„Но първият им избор беше Корнелия Нинова.

Половин час след това ми се обади Корнелия Нинова. Каза; „Защо“, аз казах: „Защо какво?“. Защо не искаш аз да съм председател на НС?“. „А ти защо искаш“, тя каза: „Не искам аз, иска партията“, продължи лидерът на ИТН.

„Ако аз не бях казал „не“, сега Минчев щеше да е някакъв си там от тяхната си партия. Ето нещо, което разкривам, част от задкулисието“.

„Единият снощи го гледах, той е невменяем. Кирил Петков е невнятен и се държи като невменяем. Другият Асен Василев е декларирал 75 хил. лв. Той мисля, че има една сграда в центъра на София за 10 млн.“, продължи Трифонов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts