| | | | |

Демерджиев: Постъпил е сигнал от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС

Доверието към МВР е нараснало. Постъпил е сигнал от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС. Цената на един глас е нараснала, като най-често варира между 50 и 100 лева.

Министър Демерджиев допълни, че на този етап сигналите са по-малко спрямо тези от предишните избори и увери, че силовото ведомство “реагира на всеки сигнал”.

Там, където има достатъчно данни, се пристъпва към задържане и образуване на досъдебни производства.

снимка Кадър

Над 97 спецакции от края на август досега, отчете главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Разкрити са над 550 престъпления, образувани са над 420 досъдебни и бързи производства.

Задържани са 446 лица, издирени са 114 души, обявени за общодържавно издирване.

Издадени са над 4300 актове за установяване на административно нарушение и близо 1250 предупредителни протокола.

Акцията на полицията срещу търговията с гласове и корпоративния вот вече обхваща цялата страна и ще продължи до 24.00 часа на 2 октомври.

Между 50 и 100 лева се търгува един глас, отчетоха от МВР.

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев коментира, че през тази кампания сигналите са по-малко от тези на предишни избори. Наблюдават се обаче нови схеми – най-вече, свързани с така наречения корпоративен вот.

“Много често тези, които осигуряват поминък на по-голям кръг от хора, правят опити да повлияят на начина, по който те ще гласуват. Такива практики се наблюдават при осигуряването на дърва за огрев, в сферата на обществените поръчки, заложните къщи и пунктовете за изкупуване на цветни метали.”, обяви Демерджиев.

Констатирани са и райони, в които голяма част от населението са обявили, че са с тежки здравословни проблеми и са поискали да гласуват с хартиена бюлетина.

“Реагираме на всеки един сигнал, без значение от кого срещу кого е подаден. Не очаквам нашата работа да приключи в полунощ на 2 октомври.

Вероятно следващите дни ще има още акции”, каза Демерджиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts