| | | |

НА ЖИВО Борисов: Ако на 3 октомври не се случи това, то не ни чака нищо добро!

ГЕРБ закрива предизборната си кампания. Мероприятието се провежда в залата на Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив, където се очакват над 6500 привърженици на партията.

снимка Кадър

“Предстои и важен край на кампанията. Това, което беше за нас, може би никой не е вярвал, че думата криза, ще бъде най-използваната в България.

Смятам, че ние имаме невероятна възможност така, че след неделя, да променим пътя на България“, каза градският лидер на ГЕРБ в Пловдив и бивш кмет на града Иван Тотев.

снимка Кадър

Той покани на сцената да излязат всички водачи на листите на партията.

“Насреща имаме един много изнервен противник, може да се очаква всичко. Умолявам всички колеги, които ще работите и работим в неделя, да се пазят от провокации на тези некоректни наши конкуренти“, допълни Тотев.

“Толкова капацитет, колкото е тук до мен и като партия, едва ли друга партия има. БСП пожелаха да си закрият кампанията на фонтаните, там има хора, за да не може да се каже колко техни хора има там.

Получихме информация, че Корнелия Нинова е закъсала и няма да дойде в Пловдив“, отчете кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той се оплака, че местната власт, е била тотално неглижирана и забравена от правителството на “Промянята“. “Тези хора са реваншисти, с удоволствие спряха всичко, каквото можеше да се спре направено от ГЕРБ“, отчете Димитров.

В емоционална реч бившият син кмет на града Спас Гърневски коментира престъпните действия на Промяната и призова за бдителност и активност на изборите.

снимка Кадър

“Тези хора отново размахват опорни точки и с нечестивитите си пръсти отново искат да се докопат до властта“, отчете Спас Гърневски. Той се подигра на политическите си опоненти Кирил Петков и Асен Василев и отново отчете високата инфлация.

“Бойко Рашков беше укрил от декларацията си над 1 млн. лв.“, коментира още той, припомняйки закона за корупцията, приет от ГЕРБ през 2018 г.

“Абе, как ще се пенсионира лидер на партия, строила 10 години, как ще се пенсионира, когато в страната върлува една шайка?“, емоционално завърши изказването си Спас Гърневски.

Той отбеляза и, че на Борисов са нужни два мандата, за да завърши всичко, и се пошегува с него, че след това може да се оттегли за два мандата в президентската хасиенда, за да си почине

“Изборът е между Европа и Евразия”, изтъкна Гърневски.

“Няма вече накъде – или ние, или те! Изборът е наш! Победа!”, завърши пламенното си слово Спас Гърневски.

“Издържахме арестите, издържахме хулите, издържахме чегъртането. И днес съм сигурна, че сме по-силни отвсякога и ще им покажем какво значи обединението на силата на народа и ГЕРБ“, отбеляза Десислава Атанасова.

снимка Кадър

“Кирил Петков безсрамно излъга за българското си гражданство. Ние видяхме, че България не му е родина, защото никой не постъпва така с народа и Родината си.

Асен Василев е лъжец номер 2, дори партньорите му казаха, че ги е ограбил, започнал е да продава фирми на малоимотни граждани. Една усмихната госпожа, товареше бежанците на вагони и съсипа “Български пощи“.

Тези и още много други анимационни герои, ни управляваха доста дълго време. Няма как да не отбележа и завръщането на онзи джедай Бойко Рашков.

Той репресираше месеци наред всички, които подкрепяха ГЕРБ“, допълни тя.

“Аз не съм доволен от тази кампания. Като кандидат, като политик считам, че направих всичко както трябва. Но гражданинът беше забравен. От едната страна имате професионалисти, от другата крясъци и страница и половина опорни точки. Затова като гражданин съм недоволен“, получи думата Томислав Дончев.

Срам! Това е срам!“, това заяви Томислав Дончев по повод грозния скандал, които Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ (ПП) сътвори преди дни в ефира на bTV.

снимка Кадър

Делян Добрев благодари на хората, дошли тази вечер в залата и в Пловдив изобщо. Той отчете, че кампанията е била хубава и силна и е успяла да разобличи “Промяната”.

Добрев си пожела висока избирателна активност и “Промяната” да стане четвърта политическа сила. “Готови сме да им купим еднопосочни билети за там, откъдето дойдоха“, каза той.

Румен Христов, председател на СДС определи Бойко Борисов на локомотив, който дърпа напред листите с кандидати.

След това на сцената се качи, под бурните аплодисменти и викове “Бойко, Бойко”, самият Бойко Борисов.

“Спас Гърневски е велик оратор, Георги Минчев, Бог да го прости, велик певец. Повярвай ми – или те, или ние, е нещото, което най-малко желая. Защото и зад тях, и зад нас, стоят български граждани.

Тук всички са лица, които са били министри, депутати и прав е Румен Христов затова, че те искат да се случи това, което искат да се случи със СДС – партията, която ни изведе от комунизма“, каза Борисов.

„Искам да благодаря на смелите ни жени – не знам дали има друга партия, която да има 10 жени водачи в листите си.

Искам да благодаря на Добрев и Дончев, че в трудни моменти отиваха на т. нар. „лидерски дебати“, които бяха без лидери“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе посрещнат с аплодисменти и на крака от симпатизантите на партията.

„Или те, или ние е нещото, което аз най-малко желая, защото и зад тях, и зад нас стоят български граждани.

Ако и на трети октомври продължим да си говорим така, то нищо добро не ни очаква“, предупреди Борисов.

„Те направиха много бели. Заслужават да бъдат влачени, по начин, по който…те доказаха, че за тях закона не съществува с това, което направиха със Севда.

Не искам да проявявате реваншизъм. Конфронтацията. Целта на Петков в bTV бе да стане бой, да се омаскари всичко, ми аз щях да пратя депутата Пламен Тачев или Младен Маринов“, заяви Борисов по повод изцепката на Петков от преди дни.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че парите на България ги няма заради ПП.

Първата тема на бъдещата власт е еврозоната, втората тема е публичните финанси за влязат в границите, за да не ощетяваме децата и внуците, подчерта Борисов.

“Да, те направиха много бели, те заслужават, Спасе, да бъдат влачени, моят живот е бил все тежък, направиха със Севда това, пред децата, семейството, те заслужават, това е най-лесно, те доказаха, че законът не ги интересува.

Правилно ли е? Не. Има ли нужда държавата от това? Не.

Затова не искам да проявявате реваншизъм и аз давам пример затова. Конфронтацията, да стане бой в Би Ти Ви, ми аз ще пратя Младен Маринов, ние пращаме Деница, Делян – кротки хора. Ми колко теми има? Но това вече толкова го говорихме, че ви втръсна“, продължи Борисов.

“Бойко Рашков го назначи Радев с ясната цел да ни изчегърта. Аз мисля, че и той, след като видя колко е трудно да се управлява…

Ние имаме няколко теми, които толкова трудно могат да се решат, че ни трябват много сила и енергия. Ямбол и Бургас – бедствено положение от мигранти.

Вие представяте ли си да се беше случило по наше управление? Справили сме с най-тежкия проблем за Европа. Една Италия – партиите се сринаха заради мигрантите“, отбеляза Борисов.

“Втората ключова тема, която носи само песимизъм, това са парите на държавата. Те ги няма.

Незнам по колко лъжите им, че сме крали по осем, другия му се видели малко – десет милиарда. Корнелия казваше, че сме крали по десет милиарда, 20 млрд. за две години, къде са? Те са на минус.

Нито един въпрос, нито една телевизия за парапета. Абе въпрос: “Приличат на вас, вие ли сте?“.

Нито един въпрос за “Джемкорп”. Уважаеми журналист, който сте водач, попитайте къде са тези 7 танкера?

В Пловдив имате Марица, в София има Перловска река, къде да ги паркират? А вие теглите кредити. Онзи ден драматично, от 200 на 150 млн.“, изтъкна Бойко Борисов.

“Когато Ананиев правеше емисията или Горанов преди него, ние бяхме на отрицателна лихва, даваха ни да им държим парите, защото имаха доверие в нас.

Сега ти ги дават на 7%. Ще ни доведат милиарди лихви за следващите години. И ние трябва да работим само за лихвите.

Обещали сме Околовръстното на Пловдив, финансирали сме два стадиона, това сме го обещали. Говорил съм по тази тема с хората, от които зависи. Пловдив ще има финал за Суперкупа“.

“В енергетиката е не по-малък хаос. Утре, днес видях, че президентът Алиев е тук, с азерите договорът ще върви, и тук ще се оправим.

Много заеми се взеха, много ангажименти за плащане се поеха, а Пловдив е вече блокиран без Околовръстен път.

И какво глупост са сътворили на “Тракия”, онзи Шишков да види – за 300 метра в средната лента, 15 км. задръстване. Спрях и видях – ми няма нито един работник, сложили конусите“, посочи Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts