| | | | |

Партиите загубили изборите трябва да знаят, че коалицията победител, т.е. ГЕРБ-СДС, ще предложи премиер и състав на правителство

от фейсбук профила на Александър Йорданов

НЕУДОБНИ ДУМИ: ВЕЧЕ СЪМ В САМОЛЕТА

И така. Прибирам се, за да гласувам.

Не че не мога да гласувам в Брюксел, но друго си е да бъда на живо с нашите, с победителите. А и да зърна също на живо омърлушените физиономии на загубилите. Макар че съм сигурен, че по стара традиция у нас всички ще се пишат “победители”.

В това отношение футболната Efbet лига може да вземе “пример”. Шестнадесет участника има в нея и всички са шампиони. Това ще ни кажат в понеделник доста наши политици.

А сега сериозно.

Всички след ГЕРБ – СДС вече са приели загубата и затова подпитват: “Е, като спечелите с кого ще направите правителство?” Та идвам си у дома, за да им отговоря.

Какво те трябва да знаят още отсега.

Партиите загубили изборите трябва да знаят, че коалицията победител, т.е. ГЕРБ-СДС, ще предложи премиер и състав на правителство. Това е нашата отговорност пред България. Ще я изпълним.

И който има акъл в главата ще подкрепи нашето правителство, за да избегнем още по-голяма криза през зимата, а и през следващите години.

И тъй като ние, сините, никога не сме били политически егоисти и въртиопашки, ще теглим само една дебела червена линия. Зад нея ще останат БСП и “Възраждане”. По понятни и лесно обясними причини.

Първите никога не са работили за България, а вторите е ясно, че работят за чужда държава, която при това започна война срещу нашата Европа, т.е. срещу нас.

Всички други партии, които попаднат, макар и загубили изборите, в парламента са добре дошли при нас – да подкрепят правителството ни и дори да участват в него.

С оглед на проблемите, които стоят за решаване от следващия парламент и правителство, по-добър за България е вторият вариант. При него се избягва трайно едноличното управление на президента Румен Радев.

За този вариант не се иска нищо друго освен европейски акъл и отговорност пред България.

С други думи, след понеделник ще се разбере колко струват предизборните приказки на партиите, които ще загубят изборите. Нашата е лесна: побеждаваме и предлагаме правилното решение. Да му мислят загубилите.

И както в момента приканват пътниците да се отправят към качване в самолета, така и в неделя, сигурен съм, гражданите ще гласуват правилно и ще поканят чакащите на опашката да се качат на нашия самолет.

Всяко друго решение ни обрича да прекараме зимата на аерогарата. Но стига толкова обяснения. Вече съм в самолета. До скоро!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts