| | | |

Скандал на фронта: Кадиров иска ядрени удари по ВСУ, от руската групировка “О” го хулят

Русия трябва да обмисли използването на ядрени оръжия с малка мощност в конфликта в Украйна, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

Това изявление той направи малко след като бе съобщено за нови неуспехи на руските сили на бойното поле.

В пост в “Телеграм” Кадиров отправи критики към руските командири заради това, че те са изтеглили руските сили от източния украински град Лиман днес, което той определи като изоставяне на града.

“По мое лично мнение трябва да бъдат взети по-драстични мерки, стигащи до обявяването на военно положение в граничните райони и до употребата на ядрени оръжия с ниска мощност”, каза чеченският лидер.

Бойците от групата “Смели” коментираха в Telegram канала на “Военните кореспонденти на руската пролет” изявлението на чеченския лидер Рамзан Кадиров, който обвини командващия Централния военен окръг Александър Лапин, че руските войски са се оттеглили от Лиман.

„Относно обвиненията на Рамзан Кадиров срещу командващия на Централния военен окръг Александър Лапин за отстъпление от Лиман, честно е да опровергаем неистината:

Всички изводи от емоционалния текст на ръководителя на Чечня се основават на невярна информация: генерал Лапин НЕ КОМАНДВАШЕ ОТБРАНАТА НА УСТИЯТА и не седеше в тила.

Обвинението за отстъплението в посока Харков на генерала, който не ръководи отбраната на този сектор, беше хвърлено върху него като последен опит да се коригира най-трудната ситуация на фронта, е изключително погрешно.

Александър Лапин никога не е седял отзад. Това може да се потвърди от всеки, който някога се е сблъсквал с него. Било то Сирия, било то Украйна, където почти всички бойци от група „О” знаят това.

Това е може би единственият командир на група, който е в бойния строй на своите войски от началото на операцията. Следователно твърдението, че Лапин се е укривал в Луганск, не е вярно.

Разбира се, необходимо е да се търсят виновни, но да се обвинява командирът за всичко, чиято зона на отговорност беше съвсем различен участък от фронта, означава да се направи груба грешка“, се казва в съобщението на Смелите.

Както по- рано беше съобщено, Министерството на отбраната потвърди изтеглянето на съюзническите сили от Красни лиман, за да се избегне обкръжаване от врага.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts