| | | |

Асен Василев губи от Делян Добрев в Хасково, в Перник Кирил Ананиев отвява Бойко Рашков

Резултатите на кандидатите на ГЕРБ – СДС са по-високи от тези на опонентите им в почти всички райони с по-ярки водачи на листи.

Това сочат данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) при 100% обработени протоколи от секциите в страната.

В Благоевград най-голям успех завоюва бившият министър на транспорта Росен Желязков.

В Благоевград ГЕРБ – СДС получава 30.73% от гласовете, а ДПС 18.71 на сто, като преднината на движението е малка пред “Продължаваме промяната” (16.67% от гласовете), където водач на листата е бившият председател на парламентарната група Андрей Гюров.

И в Пазарджик ГЕРБ печели с водача на листата Екатерина Захариева.

Там избралите ГЕРБ – СДС са 27.73% от гласувалите, ДПС е получила 19.02% от гласовете и е с преднина от около 3 процентни пункта пред “Продължаваме промяната” (15.89%).

Водач на листата на ПП е бившият депутат Ивайло Шотев.

В Кърджали ДПС съвсем очаквано има много голяма преднина спрямо останалите партии (71.18%).

Водачът на ГЕРБ – СДС в района Цвета Караянчева надделява над кандидата на “Продължаваме промяната” Никола Минчев.

Партията на Бойко Борисов има 9.6% от гласовете, а “Продължаваме промяната” – 7.37%

В Перник в сблъсъка между Кирил Ананиев от ГЕРБ – СДС и Бойко Рашков от “Продължаваме промяната” надделява кандидатът от партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ – СДС са получили 36.84% от гласовете, докато партията на Кирил Петков и Асен Василев са избрали 19.28 на сто. Трета по резултат е “Възраждане” (10.79%).

В Пловдив-град ГЕРБ – СДС (26.22%), където начело на листата е Бойко Борисов, води с малко пред “Продължаваме промяната” (25.92%).

Първи в листата от “Продължаваме промяната” е бившият председател на Народното събрание Никола Минчев.

Разликата между двете формации е по-голяма в 25 многомандатен избирателен район (МИР) в София, където листата на ГЕРБ-СДС води Бойко Борисов и партията получава 28.35% от гласовете, а избралите “Продължаваме промяната” с водач Христо Петров, известен като рапъра Ицо Хазарта, са 24.36%

В 24 МИР София обаче “Продължаваме промяната” (26.54%) води на ГЕРБ-СДС (24.47%). Водачи съответно бяха Кирил Петков и Тома Биков.

Водачът на листата на ГЕРБ – СДС (26.45% от гласовете) в Хасково Делян Добрев надделява над кандидата на “Продължаваме промяната” (19.22%) Асен Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts