| | | |

Калина Константинова намери виновник за провала на ПП на изборите

Мисля, че тази стратегия, която имаше в предизборната кампания от страна на всички партии да се нагнети чувство на апатия, нищо не зависи от вас, всички са маскари, – това е видя като резултати, умората в хората, тази стратегия проработи.

В тази токсична среща беше много трудно посланията ни да достигнат до хората. Не сме успели да пробием и достатъчно добре да обясним нещата, зад които стоим.

Благодаря на всички хора, които са гласували за нас, няма да предадем нашите принципи и обещания.

Това заяви Калина Константинова от “Продължаваме промяната”, коментирайки провала на изборите на своята партия и какви грешки е допуснала нейната формация, за да изгуби доверието на избирателите .

Що се отнася до най-голямата грешка, допусната от ПП, Константинова каза:

“Това, което ни се случи, имайте предвид, че ние сме загубили няколко процента. В едно трудно управление преминахме през редица кризи.

В този смисъл ни кара да се чувстваме силни, че все пак не сме загубили тотално доверието на хората, имаме един резултат, който е смислен и показва, че седим силно”.

Константинова коментира и възможностите за сформиране на правителство.

“Това не е въпрос, който да отправите към нас. Отговорността за съставяне на правителство е на спечелилия изборите.

Много ясно сме го заявили – всичко, срещу което се борим, е моделът ГЕРБ, който управлява 12 години. Тяхна е задачата, когато ние миналата година бяхме изправени пред не по-лека задача да направим една изключително сложна коалиция.

Ние сложихме на масата на преговорите две партии БСП и ДП, които са изключително противоположни, и все пак намерихме диалог и успяхме да съставим кабинет. В този смисъл това е отговорност на ГЕРБ”, каза тя.

Константинова каза и кого ПП ще търси като партньор, ако ГЕРБ върнат мандата.

“Предстои много тежка зима, в момента има толкова много проблеми, че никой няма право да се отказва от мандата. Миналата година дори нямаше война. Те са длъжни да намерят път и да се справят”, подчерта тя.

“Ние на компромис с принципите си как да се управлява държавата няма да направим. Ако искахме коалицията с ГЕРБ, щяхме да я направим още миналата година”, добави Константинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts