| | | |

Христо Бойкикиев със свирепа атака по ГЕРБ и Румен Радев

“Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, защото реалността е ясно четима във вота. Подобно управление ще изкара хората на улицата.

С подобен ход ние само ще задълбочим политическата криза, няма да я решим”, това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов относно бъдещото правителство.

Според него ГЕРБ нямат план за управление, нямат и партньор.

“ГЕРБ ни отказаха диалог, когато поискахме. Ние не сме искали никой от тях да бъде арестуван, искахме да намерим решение за корупцията в страната. Решението е неутрална прокуратура, докато не постигнем това, ще циклим на едно място”, каза той пред бТВ.

“Нека сега направят управление с “Възраждане” и ДПС, да видим как ще им се получи. Моето притеснение не е че няма да има управление, а че и следващият път няма да има”, коментира Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България” заяви, че те ще участват в разговори с формации, които искат да има промяна в държавата.

Решението е неутрална прокуратура, съд, на който да имаме доверие, изчистване на службите и всеки, който има подозрение за корупция и по европейски се изчиства въпросът. Това е цивилизационна конвенция, която не можем да постигнем”, посочи Иванов.

“Всеки се е барикадирал и чака да правим избори, докато не спечели. Трябва да има разговори и да намерим начин.

Поканихме ГЕРБ и ДПС на разговори и те отказаха. Г-жа Атанасова каза, че трябвало те да оглавят комисията, което е смехотворно. Те отказаха диалог, те свалиха правителството.

Това беше управление и съществуваше на фона на войната. Те знаеха, че нямат план. Нека направят управление с “Възраждане” и ДПС. Не мисля, че ще влязат в такъв танц. Трябва ни сериозен разговор.

Моето притеснение не е, че няма да има управление в този парламент, ами това, че и в следващия няма да има управление”, обясни още той.

“Ние ще участваме в разговор за това как можем да движим страната. Управление от формации, които дори не признават, че има проблем.

Казаха ми, че изпълнявам поръчки на Черепа, защото искам съдебна реформа. Проблемът е системен и докато не намерим системно решение, тези цикли ще продължават да се развиват”, категоричен е той.

Иванов заяви готовност ДБ да води разговори с ГЕРБ и ДПС, но само ако види сериозност в желанието им да говорят за съдебна реформа.

“Ще водим разговор, когато имаме партньори за това. Това не е въпрос към мен. Ние ясно сме казали какво искаме, за какво се борим и какво предлагаме.

То не бяха подигравки, минали сме през всичко, но ще си довършим борбата.

Трябва ни план какво правим оттук нататък.

Пак ще тръгнем към избори и Радев ще трябва да излезе и да свика във формат на Консултативен съвет по национална сигурност всички партии, за да се приеме бюджет,

Планът за възстановяване да бъде приет, да не се пипат машините, защото доколкото чувам никой не се оплаква от резултатите, нека не правим повече експерименти.

Радев и силите трябва да се споразумеят какво ще прави и няма да прави служебният кабинет.

Това е нещо, което следва по Конституция. Радев трябва да разбере, че няма легитимност да извади България от Източна Европа.

Всички осъждат действията на Русия спрямо Украйна и само България не е там. Няма легитимност да ни вади от там.

Той не трябва да управлява все едно властта е негова. Говоря за реалности”, завърши Христо Иванов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts