| | | |

Специалистът по фалиране на банки: Не може да управляваме с ГЕРБ поради огромното ….

“При такава инфлация, която към момента е към 18%, няма как каквото и да било служебно правителство да покрие разходите. Трябва да се формира бюджет при новите реалности, при нови бюджетни приходи и разходи. Трябва да се приеме нов бюджет за 2023 г.”

Това заяви пред БНР проф. Румен Гечев от БСП.

Най-добрият вариант е кабинет, който да предложи бюджет, втори вариант е служебно правителство да разработи бюджет, а парламентът да направи корекции и да го приеме, допълни той.

В предаването “Преди всички” Румен Гечев коментира, че по определени антикризисни мерки няма толкова голяма разлика между отделните партии.

Гечев поясни, че съвместно управление с ГЕРБ е невъзможно не заради “главоломна разлика” във вижданията за развитието на българската икономика, а “поради огромното черно петно на корупцията”.

По думите му ГЕРБ са отбелязали пирова победа.

Според него “няма никакво сриване” на изборния резултат на левицата, тъй като в настоящия парламент БСП ще има с един депутат по-малко от миналия.

“Ние, българите, сме малко особен народ. Избираме, без да сме прочели програмите на партиите”, посочи още Румен Гечев.

За възможно взаимодействие на БСП с “Български възход” той изтъкна, че “да се събират просто някакви числа и да се прави управление ще бъде трудно” и ще изчакат да видят поведението на партията на Стефан Янев в новия парламент.

Трябва да излезем от този капан на “фоби” и на “фили”, категоричен е Гечев.

“Ние сме избрани в българския парламент, за да защитаваме българските интереси. Изключително неразумно е това натрапено отвънка разделение на българите на “фили” и “фоби”.

Да погледнем картата на света – къде се намираме ние, да видим какви са богатствата на природни ресурси и да кажем – не, завинаги се отказваме от към момента най-евтиния природен газ и петрол, казваме това е монопол и го ликвидираме, и отиваме към другия монопол, където да караме от 10 000 километра втечнен газ.

Критерият на нас, българите, трябва да бъде кое е полезно за България, кои отношения ни носят икономически изгоди, кои ни носят политическа сигурност, кои гарантират българската икономика сега и бъдещето на нас и на нашите деца.

Да се правим на по католици от папата не е приемливо, когато не е в български интерес.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts