| | | | |

ДБ успя да насъска една относително значима маса хора срещу срещу Борисов. Защото Борисов е фактор

Не като гражданин, а като човек, който с пръкването си на този свят боледува на тема справедливост ви казвам – не знам обществото колективна вина може ли да понесе, но грях ще носи и то тежък.

Не ми е ясно и докога, но ще е дълго.

Че не беше честно, е слабо казано. Чудовищно беше от страна на обществото да представи точно Борисов като най-голямото чудовище сполетяло България.

Никой не коментираше управленските му грешки, каквито има – на възбог викаха какъв престъпник и сатрап бил.

И какво доказаха, докато крещяха? Нищо. Нищичко.

Нали пуснаха свирепия Рашков като една хрътка-ветеран не, като също Баскервилско куче, да ходи да рови и да извади кръвосмразяващи доказателства за злоупотребите му.

Какво изрови Рашков? Нищо. Ама ни-щи-чко.

Арестува ли го Рашков? Арестува го.

И какво реши европарламентът? Че да се арестува безпричинно и без доказателства за престъпление лидерът на най-голямата опозиционна партия в България, сочи тежък проблем с демокрацията в страната.

Да го бяха критикували Борисов заради мечешките му маниери, той си е тромавичък.

Аз не видях един европейски лидер, който да е сконфузен от мечешката прегръдка на Борисов.

Защо да е? Ми едричък, пухкав човек, който здраво ръкостиска и не върти интриги.

Да. Аз не видях веднъж Борисов да намотава сплетни и да настройва хората едни срещу други.

Напротив. Видях го да търчи като изтърван да ги сдобрява.

Далеч преди Радев да стане президент и беше още шеф на Военновъздушния щаб (нали така се казва, мъже, които разбирате от военни работи?) Борисов в качеството си на премиер го сдобряваше с всички, с които Радев се беше скарал.

Добре, че има хора, които помнят.

И вземете ги оправете малко тези потоци, строени от Борисов, защото има и хора, които помнят какво се случи с Борисов, когато спря строежа на Южен поток.

Истината е, че най-хубавите качества му изядоха главата и това са диалогичността, компромисността и мъжкарството, в най-универсален смисъл.

Всеки път, при всяко решение на МС, той излизаше и казваше “Аз реших така. Отговорността е моя.”

Нищо не беше решил сам, но отговорността я носеше и за хубаво и за лошо. Нямаше начин да не се използва и това срещу него. “Вижте го какъв е самовлюбен диктатор” един вид.

Глупости, ама глупости.

За мен лично, протестите преобърнаха всичко. Ако не бяха те, аз най-вероятно щях да си гласувам за ДБ, както правех дотогава и да мигам добродушно, докато партията става все по-безцветна и по-амбивалентна, и даже да не си задам въпроса аджеба кои точно мои интереси защитава.

За мое щастие тя стана ожесточена. Успя да насъска една относително значима маса хора срещу не толкова Герб, а срещу Борисов.

Защо? Ами очевидно е. Защото Борисов е фактор.

Такава отрова се просмука в обществото, че днес и стари и млади скандират “Борисов е престъпник” и като ги питаш имат ли доказателства, ти заявяват “Толкоз ли си проста, че имаш нужда от доказателства?”

Да, точно толкоз проста съм , че да знам как човек не се черни просто ей така без доказателства, и държа в това отношение толкоз проста да си и остана.

Миналата година “нарцистичният себелюбец” Борисов, си свали депутатския имунитет и излезе от НС. И тогава не го осъдиха.

Днес ви казва “Хора, като съм ви аз проблемът, не ща да съм премиер, не ща да управлявам – айде да се разберете помежду си.”

Пак го подиграват. Лъжец бил.

Житейският ми опит ме е научил, че обществото е толкова неспособно да отличи истината от лъжата, толкова е нечувствително към истинските лъжци и така им се радва, че всеки, който каже някаква истина, е осъден да бъде заклеймен като неискрен.

Но мен ми е за младите. Те нямат опит. Нямат биография. Не познават достатъчно на брой хора. Нямат инстинкт за самосъхранение.

Не им се сърдя, че повтарят по инерция изтъркани мантри – така се чувстват по-защитени.

Затова поздравявам всеки навършил току-що пълнолетие, който гласува за първи път, независимо за кого.

Момчета и момичета, първите няколко пъти ще гласувате глупости, но не се бойте.

Като свикнете, после ще стане хем точно, хем много готино.

от фейсбук профила на Биляна Господарска, потребител

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts