| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Нинова гневна след получена призовка от прокуратурата: Сега ще ви кажа какво ще направя! ВИДЕО

“Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя веднага на разпит.

Трябва да предоставя на прокуратурата запис и заверени копия на стенограма и протокол от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28 август и да връча призовки на други членове на Националния съвет да се явят на разпит”.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев, който е бил изключен от партията.

“Прокуратурата на България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните.

Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Да говориш на партийно събрание се оказа престъпление”, изтъкна Нинова.

“Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лв. от пенсията.

Свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси на БСП”, попита тя.

По думите ѝ това е безпрецедентно.

“Няма да предоставя и един документ от партийни събрания на прокуратурата. Няма да се явим и на разпити. Нека ни отведат принудително, не се укриваме.

Ще сигнализираме всички европейски институции за това, което се случва. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите и в задкулисието, каквото и да правят и какъвто и натиск да ни оказват”, допълни лидерът на БСП.

Цялата машина е включена срещу БСП”, заяви Нинова.

Тя припомни, че служебният кабинет на президента Радев е “изпоуволни всички хора на БСП”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts