| | | |

Десислава Атанасова: Победата ни е морален реванш, сега политическите лидери са на ход

Победата ни е морален реванш за нашите членове и симпатизанти, особено след последните две години на хули към нас. Струваше си да покажем единение, а чрез него сила. Показахме, че сме по-силни от хаоса!

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред БНТ

снимка Кадър


Избирателната активност беше ниска. Този въпрос трябва да стои пред всички политици – заедно да победим апатията.

На хората навярно им омръзна да чуват обещания за светло бъдеще, а да се притесняват за това как ще изкарат зимата, как ще осигурят дърва за огрев и как щяха да изпратят децата си на училище.

Предложението на ГЕРБ от вчера е да загърбим тесния си партиен егоизъм и да мислим за България.

Предложихме да търсим консенсус чрез диалог по важните теми. Такива разговори трябва да се водят в парламента, а не в партийните централи.

Вчера вече предложените от нас модератори приеха поканата ни да участват – това са хора с безспорна евроатлантическа ориентация и се ползват с достатъчно уважение сред политиците.

Ако всички политици не осъзнаят, че решенията на кризите минават през диалога, то в такъв случай ситуацията не изглежда, че ще бъде разрешена лесно. Ние показахме държавническо мислене, много добрият ни резултат не ни заслепява.

Урокът от тези избори е, че хората искат да работим заедно и взаимно да се контролираме, за да върви държавата напред.

Убедихме се отново, че лидерът ни Бойко Борисов е готов да направи крачка назад или встрани, за да може държавата ни да не се окаже пред поредните избори през зимата.

На България ѝ трябва парламент – за държавния бюджет, за компенсациите за гражданите и бизнеса. Едни нови избори ще струват над 70 млн. лв., които иначе биха влезнали в икономиката.

Дошло е време да покажем единение. Трябва да се помисли преди да се отрича всякакъв разговор от страна на „Продължаваме промяната“.

За нас също е трудно да забравим цялата реторика срещу ГЕРБ, но сега е важно да мислим за България. Политиката е изкуство на възможното, а парламентаризмът е да търсиш консенсус и допирни точки.

ГЕРБ е победител. Но затварянето на вратата за преговори означава нови избори.

Втората политическа сила без ГЕРБ не може да състави стабилно правителство. Това е ребусът, който ни даде да решим българското общество.

Вотът на недоверие за финансовата политика на кабинета „Петков“ беше навременен.

Потвърждават го и думите на служебния финансов министър. В 47-ия парламент политическата обстановка беше изключително изострена, тогава нямаше как да се състави ново правителство, защото „Промяната“ търсеше подкрепа единствено от партиите от четворната коалиция.

Време е да спре ярката конфронтация. Ако има разум, политическите лидери ще отстъпят крачка назад и ще дадат възможност на екипите, които предлагаме, да преговарят. На разговорите ние ще изпратим експерти, които да представят нашата програма.

Ние предлагаме разговор за евроатлантическа коалиция. Ако някой откаже, той подкрепя войната в Украйна ли?!

Хората, които ще управляват, трябва да са хора, които могат да се справят.

Нека всяка партия, която би се съгласила да участва в правителството на спасението, да предложи най-доброто.

Не бива да маркираме с червени линии, те отдавна изчерпиха значението си.

Сега е важно да търсим решения в името на Родината си! Време е за реалности, в които политически разумните лидери са на ход.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts