| | | |

СКАНДАЛ! Костя Копейкин гони журналисти и прекрати пресконференцията си ВИДЕО

Компромиси с нашите принципи не правим. Няма да стоим в една стая с Вас. Това заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов и помоли част от журналистите в залата да напуснат, защото са “част от жълтите медии, които изкривяват действителността”.

Ръководството на “Възраждане” дава пресконференция след изборите на 2 октомври.

Преди началото на пресконференцията лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че от партията не са изпратили покани до медии, които, по неговите думи, се финансират от чужди фондации и помоли представителите на “Дневник”, “Капитал”, “Медиапул” и “Клуб Z”, да напуснат.

снимка Кадър

В противен случай казва, че пресконференцията няма да започне.

Костадин Костадинов помоли за съдействие за изгонването на журналистите и служители на БТА, тъй като партията е наела пресклуба на Българска телеграфна агенция за пресконференцията си.

Моралът ми като гражданин и като политик не ми позволява да споделям едно пространство с тях, изключително не хигиенично е това, което вашите колеги от Дневник правят, категоричен бе той, напускайки залата в сградата на БТА.

В момента той разговаря с журналисти отвън, но при условие, че около него няма микрофони на въпросните медии.

“Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на “Възраждане”.

Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на “Възраждане” третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори.”, заяви той.

Опитите за съставяне на кабинет в рамките на първия мандат Костадинов определи така:

“Това правителство се формира от американското посолство в момента и една част от медиите, които са тук, работят в тази посока.”

Според него всяка медия, получаваща финансиране от чужда държава, трябва да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ.

От партията ще инициират преговорен екип в 48-ото Народно събрание относно влизането на България в еврозоната.

От “Възраждане” са категорично против присъединяването ни към еврозоната и настояват въпросът да се реши с референдум.

Костадин Костадинов нападна НАТО, по думите му заради тях ни намалявал отбранителният потенциал. “ЕС и НАТО не са едно и също нещо, ние не чуваме нищо в посоката за решаване на проблемите ни”, смята той.

Най-важното нещо е България да продължи да живее в мир, правителството, което се създава има за цел да вкара страната във война, отсече още лидерът на “Възраждане”.

Според него искането за ускорено присъединяване на Украйна към НАТО противоречи на правилата на самия Алианс, защото на територията и има нерешен военен конфликт.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts