| | | | | |

Грандиозен СКАНДАЛ! Заради Радостин Василев зала “Арена Армеец” вече е просто “залата на кръговото на “4-ти километър”

Най-голямата многофункционарна спортна зала в България вече не носи името “Арена Армеец”, с което беше позната от откриването си преди 11 години.

След прекратяване по взаимно съгласие на договора от предишното ръководство на “Национална спортна база” ЕАД, Застрахователно и акционерно дружество “Армеец” преустановява генералното си спонсорство.

снимка Архив

Занапред съоръжението ще носи името “Арена София”, като се търси спонсор и ново име.

“НСБ ЕАД благодари на ЗАД “Армеец” за успешното и коректно партньорство през изминалите 11 години.

Сега усилията на ръководството на НСБ ЕАД са насочени към преговори за нов генерален спонсор и запазване на водещата позиция на “Арена София” като домакин на спортни и развлекателни мероприятия на световно ниво”, заяви изпълнителният директор на НСБ ЕАД Светослав Русинов.

От НСБ ЕАД съобщиха, че започват активни разговори с потенциални бъдещи партньори, като ръководството ще се обърне към водещи компании в България.

Преди сключването на нов договор за генерално спонсорство на “Арена София” ще бъде проведена съответната процедура за най-добрата оферта.

Според неофициална информация, договорът със ЗАД “Армеец” е бил на стойност 1 млн. лв. годишно. Не е ясно как без тази сума ще бъдат покривани значителните разходи по оперирането на съоръжението.

Преди няколко дни бившият директор на залата Борислав Велков публикува пост във Фейсбук, с който хвърля вината за ситуацията върху бившия спортен министър от кабинета “Петков” Радостин Василев.

Ето какво точно написа Велков в профила си във Фейсбук:

снимка Архив

“Време за ИЗБОРИ и за вече бившата “Арена Армеец София”. От днес тя просто e залата на кръговото на “4-ти километър”.

Единадесет години след откриването на залата и провеждането на конкурс за наименование и генерален спонсор, който направихме с огромно желание да градим стандарти и история в спортния маркетинг, залата е безименна, дори е станала безлична.

Всеки, работил и ползвал “Армеец”, знае, че заедно с Иван Драндийски и редица колеги за няколко години начертахме нови стандарти и практики в управлението и развитието на зали.

Обиколихме света, за да практикуваме и да се учим. Вложихме желание, воля и търпение.

Да, все още има това-онова, което и днес се прилага, но като цяло картинката е тъжна, безперспективна за спорта, културата и преживяването на публиките.

Много забележки могат да се отправят към дейността на НСБ през годините, но последното ръководство показа тежко непознаване на материята, която е много специфична и не е за всеки на ръководител.

Да не подготвиш о’време нов генерален спонсор за представителната зала на София и България е “слаб 2” в управлението и маркетинга.

Този конкурс трябваше да бъде обявен поне преди 6 месеца, чрез което да се извлекат всички възможни имиджови ползи за залата и столицата.

Вместо това НСБ има “модерен софтуерен продукт”. Когато разгледаш ГФО-тата на дружествата в състава на НСБ, виждаш, че идейно, концептуално, управленски и финансово са останали далеч, далеч в миналото. Не софт, а ХАРДуера трябва да се подмени спешно в тази структура.

Да се върнем на темата!

От утре събитията в залата ще се провеждат в… “залата на 4-ти километър”, а докато се намери нов генерален спонсор, може да се именува “Арена Руди”. Срещу 1 млн. на година обаче…”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts