| | | |

Доведеният син на Емилия Масларова вече с повдигнато обвинение

54-годишният Иво Масларов, който бе издирван от 2020 г. с червена бюлетина от Интерпол за разстрела на бизнесдамата Станка Марангозова в София, е бил заловен в метрото в германската столица Берлин.

Вчера доведеният син на бившата социална министърка Емилия Масларова бе предаден от германските на българските власти и вече е в ареста на Националната следствена служба.

Това съобщиха на брифинг от Военно-окръжната прокуратура в София.

Днес на Масларов му е предявено повдигнатото обвинение за поръчителство на убийството на 46-годишната жена на 10 октомври 2019 г. в столичния жк “Младост”.

Двамата имали неуредени финансови отношения.

Марангозова беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говорила по телефона с приятеля си Динко Геров.

Трупът й бе открит именно от него, а до тялото на Станка имаше изкуствена бяла роза. Убиецът остави три гилзи на местопрестъплението, а проектилите бяха намерени в автомобила на Марангозова.

“Иво Масларов е разпитан в присъствието на защитник, наложена му е прокурорска мярка 72-часов арест и предстои внасяне на искане в съда за налагане на постоянна мярка “задържане под стража”, уточниха военните прокурори.

Издирваният бизнесмен не е бил с променена външност.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts