| | | | |

Иван Гешев осмя несполучливите опити на ДБ да бъде отстранен: Беше забавно

“Дали съм заложник за съставяне на бъдещо правителство – не вярвам, защото това се видя в процедурата по моето отстраняване във ВСС, която бе изключително забавна.

Дори 10-годишната дъщеря на мой колега я определи като “срамна и смешна”.

Така отговори главният прокурор Иван Гешев на въпрос усеща ли, че е заложник за съставяне на правителство и какво би предприел.

“Явно е, че отстраняването ми няма как да стане законово, ако не се мине през Велико народно събрание и нова Конституция.

Другото би било неспазване на законите, а ако е така, е смешно и тъжно.

Смешно е, ако хора и политици, които говорят за върховенството на закона и правата на човека, явно нарушават същите тези принципи.

Защото искане за разделение на властите едва ли може да се съвмести с това дали харесваш, или не някого.

Тъжно е, защото показва липса на държавност и защото основните проблеми в момента са войната, галопиращата инфлация, ще има ли газ през зимата, мигрантският натиск.

Ако би било вярно да съм заложник в тази ситуация, това означава, че някой някъде има други цели и се намира някъде другаде. И че интересите на българските граждани са разменна монета, търгашество за лични, политически или други интереси”, каза той пред 24 часа.

Според Гешев единствените работещи институции в България са съдебната власт и прокуратурата и хвърли тежки обвинения за закриването на специализираната прокуратура, която връща страната 12 години назад и го нарече “екзекуция” и “законодателен волунтаризъм”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts