| | | |

Щом научите за цените на дървата за огрев, ще предпочетете да си мръзнете

Дървата за огрев в Кюстендилско вече са в достатъчни количества, но са скъпи – до 180 лева за куб. метър. Това коментираха търговци.

Стотици клиенти продължават да чакат по списък да получат заявените количества дърва преди зимата – списъците са изготвени по кметствата и общините.

След като ГС “Кюстендил” проведе търг за 6 терена за добив на около 10 хил. куб. метра предимно дърва от широколистни гори, количествата по пунктовете за продажба вече са достатъчни, уточнява БНР.

Хубавото време позволява сечта да не спира, което също благоприятства на доставките. Цените обаче остават високи, коментира експерт по търговия с дървесина:

“Сега дърва за 120 лева няма. Това продължава да стои като проблем, защото твърдят, че всичко над 120 лева е спекулация, обаче никой не обяснява как да се получи тази цена. В момента под 150 едва ли може да се намери, около 170 вървят нацепените, които са доставени в града”.

Доста от домакинствата – заради скъпите газ и ток са преминали към отопление с дърва.

“Някои от пелети минаха на дърва, от газ минаха на дърва, други минаха на ток. Тези, които са минали на дърва, не са малко. Има наличности по складовете, значи нещата се нормализират”, коментират експертите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts