| | | |

Атанас Зафиров: Имаме готовност да участваме в управление на държавата

“Ние не сме заявили позиция, че ще бъдем опозиция, заявихме желание за участие в определен вид разговори, излъчихме контактна група, но поставихме ограничителни линии.

Имаме готовност да участваме в управление на държавата”

Това заяви в “Денят започва” Атанас Зафиров от БСП.

По думите му трябва да се види какъв ще бъде ходът на спечелилите изборите.

Според Атанас Зафиров ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” трябва да бъдат на нивото на своите отговорности и да предложат управление на страната, като ако не успеят втората политическа сила получава мандат.

Той подчерта, че ако третият мандат дойде при БСП, левицата ще положи всички усилия България да има редовно правителство.

Атанас Зафиров коментира, че в момента нови избори не са добро решение за страната и едва ли ще произведат нещо много по-различно.

“На последните избори се смениха първият и вторият, една партия отпадна и на нейно място влезе друга.

С ГЕРБ няма да влизаме в никакви разговори и няма да дадем никаква форма на подкрепа на ГЕРБ. Участие в кабинет с представители на ГЕРБ под никаква форма не бихме подкрепили.

Правителство на малцинството се очертава като възможен изход при тази политическа ситуация и не трябва да бъде пренебрегвана тази възможност”, заяви Атанас Зафиров.

Според него българският избирател е наказал безпринципните участници в политическия живот, тези, които не успяха да влязат в парламента.

“При нас разликата е минимална и се дължи на по-ниската избирателна активност, като мандати запазваме същия брой”, поясни Зафиров.

Той коментира, че “Възраждане” нямат интерес от нови избори, тъй като това е таванът, който могат да постигнат.

“Ще сложим всичко на масата и ще търсим пресечните точки.

Няма да подкрепим предложението за военна помощ на Украйна, тъй като това означава директно вземане на страна в конфликта, който заплашва да засегне целия свят, което може да заплаши българската национална сигурност”, каза още Атанас Зафиров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts