| | | | |

Пуделът на Корнелия се нахвърли на Радев, обвини го в престъпление и държавна измяна

Калоян Методиев, Фейсбук

Най-бедната държава в Европейския съюз, в разгара на икономическа криза, се скъсва да купува самолети.

Това не е виц, а реална история, в която се намира същата тази страна.

Служебно правителство на военен президент свали редовен кабинет с антивоенна реторика и измислени въпроси, за да узурпира държавната власт и да задължи цяло едно поколение със собствените си проекти за масова покупка на оръжие.

Неизбрано от никого служебно правителство, което по конституция има само едно правомощие – да организира честни избори, които така и не организира (купеният вот беше епидемичен), действа на принцпипа: „Това, което не е забранено е разрешено“.

След като през 2017 година същата група не успя да прокара покупката на 8 самолета Грипен сега рие и земята, за да го направи, само че летателните машини станаха 10-12.

Паралелно върви проект за 6 милиарда лева за още самолети, подводници и някакви пехотни машини.

Правилно сте прочели – два паралелни проекта за много самолети – опаковани като микс от покупки, лизинги, наемане.

Откъдето и да се погледне, смърди на лобизъм и злоупотреба с власт.

Президентското лоби, „яхнало“ държавата я води към фалит, за да купува с парите за икономика и социална политика безсмислено въоръжение.

И наглостта на тази групировка е лесно видима – четвърто служебно правителство, над година безконтролна власт и проекции на собственото си поведение по медиите:

„те политиците са виновни (при положение, че политик № 1 е президентът), те партиите (при положение, че доказано създаваш и разбиваш партии от държавния адрес в президентството), те са виновни, ние нищо не правим (докато харчиш , уволняваш и управляваш като цар) и прочие производни“.

България не може да поддръжа конвенционална армия.

Такива могат да си позволят 10-на държави в света. Оттам насетне е декор.

Хеле пък държави с нашия размер (6 млн. население) и демографска структура на обърнатата пирамида – млади хора няма.

Да купуваш нови самолети, да взимаш други на лизинг, да лобираш чрез служебен кабинет през главата на партиите, да задължаваш всеки човек да отделя от дoходите си години напред за прищевките или ангажиментите ти е престъпление и държавна измяна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts