| | | |

Росица Кирова съобщи дълго чакана новина за съставяне на кабинет

Ако не успеем да съставим кабинет след консултациите, ГЕРБ ще предложи кабинет, с който да търси подкрепа от всеки един.

Нужни са ни изтребители, но не втора ръка. Имаме 8 поръчани самолети F-16и трябва да помислим да окомплектоваме със същите своето въоръжение.

Мислите ли, че България може да се защити с 16 изтребители ако започне война? Трябва да помислим как може да бъде решен този проблем с дипломация и заявена позиция.

Това каза Росица Кирова от ГЕРБ в предаването „Лице в лице“по bTV.

Русия е агресор и ние трябва да имаме позиция, така че да помогнем на Украйна да излезе от тази война. Приносът на България по отношение на дипломатическото решение на такъв проблем може да го има само при стабилно правителство, каза още тя.

Кирова коментира и обявената от президента Радев дата за свикване на 48-то Народно събрание.

Президентът постъпва по начин, по който е преценил и има доста доза разум. Дава възможност на партиите да изяснят позициите си. Ще направим всичко възможно да съставим правителство.

Ние много категорично заявихме позиция, че имаме намерение да направим правителство с първия мандат.

Затова и направихме предложение как да бъдат обединени партиите в парламента – обединение около националните приоритети, важни за българския народ.

Когато установим общата допирна точка за по-голяма част от присъстващите в Народното събрание можем да започнем да водим разговори за управление.

Част от кризите са резултат от изключително некомпетентно управление. Преговорите се водят с уважение. Когато искаш да имаш резултат трябва да уважаваш тези срещу теб, посочи още Кирова.

Тя отбеляза, че към момента все още не са започнали преговорите за съставяне на правителство. И добави, че от ГЕРБ са посочили ясни и конкретни теми, които ще помогнат на България да излезе от кризите.

Дните преди началото на Народното събрание дават възможност за заявяване на някакви позиции.

Не мисля, че който и да е политик трябва да отхвърли възможности, които биха помогнали на държавата да намери изход от ситуациите, в които се намира. Изход от ситуацията трябва да потърсим заедно.

Имаме ясна програма с ясни приоритети и се опитваме да убедим партиите със силата на думите, допълни още представителката на ГЕРБ.

По думите и корупцията не се бори с лозунги.

„Борците за корупция станаха пример за един куп корупционни практики. Като започнем от един хонорар в БНБ и стигнем до много други неща“

Според нея страната ни трябва да има четиригодишен стабилен хоризонт на управление.

И допълни, че бюджетът през 2022 показва какво е състоянието на държавата – това е бюджет на парче, взет в състояние на нестабилност.

„Продължаваме промяната и коалиционните им партньори сами направиха така че да не управляват. Изключвам вътрешните неразбирателства. Направиха компромис на идеологическа основа.

Ние бихме направили всякакви компромиси, но не и на идеологическа основа. Затова Бойко Борисов се обърна първо към евроатлантическите партии.

Цената на компромисите трябва да направим заедно. Хората трябва да повярват че политиците могат да решат проблемите на страната, не своите собствени.

Кое е по-важно да просъществува един или друг политически проект или да се измъкнем страната от кризите, в които се намираме, смята още Кирова.

По думите и корупция не се бори с лозунги и добри пожелание, а с работа и предложения за реформи.

ГЕРБ ще предложи варианти за съставяне на правителство. Отговорно ще подходим по време на преговорите и консултациите, защото имаме ясна програма как да излезем от кризата.

Ако не успеем да съставим кабинет след консултациите, ГЕРБ ще предложи кабинет, с който да търси подкрепа от всеки един.

Желанието и волята да го гласуват ще бъде представена в Народното събрание, уточни Кирова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts