| | | |

ГЕРБ обвини ПП в лицемерие, Даниел Митов бесен на Кирил и Асен

Логично е, че президентът Радев даде време за сформиране на новото Народно събрание, за да се охладят емоциите от изборите. Надявам се, че ще се прояви разум и ще има разговор с другите политически партии.

Многократно подчертахме, че коалиция не предлагаме, а искаме да видим дали ще открием общи признаци и дефиниции за доброто на държавата.

Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ, бивш министър на външните работи, пред Евронюз България.

И обвини коалицията “Петков”, че е изоставила Украйна с шикалкавенето си по повод предоставянето на оръжие за страната в помощ срещу агресора Русия.

“Не разбирам опорката за въвличането във войната.

Целият Запад е въвлечен. Именно заради това трябва да очертаем ценностните линии на евроатлантизма”, посочи вицето на Бойко Борисов.

Освен това герберът смята, че Асен Василев като финансов министър се е провалил драматично, а публичните финанси били докарани дотам, че едва се покривали критериите за членство в Еврозоната.

“И на мен не ми се разговаря с ПП, но българските граждани ни задължиха да проведем този разговор. Ние може да не се харесваме, но по-важна е отговорността пред гражданите и нацията, коментира той.

Посочването от страна на Русия на т.нар. “българска следа на взривения камион на Кримския мост” не значи нищо.

Всичко, което излиза повече от 10 г. от там е пропаганда спрямо НАТО-вските държави, продължи той и допълни:

Всичко, което излиза от ФСБ, е априори фалшиво.

Българската държава трябваше да реагира много по-бързо относно обвиненията, че камионът е пътувал от България и да обори този наратив.

Ако Руската федерация твърди, че е тръгнал от България и е минал през всички тези държави, че стигнал чак до Кримския мост, то къде е спало ФСБ?

Защо е допуснало да мине през тяхната територия?

Това е фалшива версия за мен. Както и 90% от руския наратив е такъв и служи за пропаганда.

Мен това не ме притеснява, притесняват ме ракетните удари по територията на Украйна, защото падат в градовете – това е военно престъпление”, каза още Митов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts