| | | |

Деси Атанасова: Очаквайте разговори за кабинет на 20 октомври

Разговорите за правителство все още не са започнали, ще започнат, след като се конституира 48-то Народно събрание

“Посланик Митрофанова не е обявена за персона нон грата, не сме скъсали отношения с Русия, но сега е време да изберем на коя страна сме.

Ние от ГЕРБ категорично подкрепяме Украйна, особено се противопоставяме срещу нападението на мирни градове и жители”. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по БНТ.

“Смятам, че руският посланик трябва да разчете посланието, че нейното отсъствие на откриването на 48-то НС ще бъде по-добре за отношенията между двете ни държави… Все пак отношение трябва да вземе администрацията на НС, тъй като все още няма сформирани парламентарни групи.

Аз все пак мисля, че повечето политически сили осъждат това, което се случва в Украйна, защото досега само от БСП и от “Възраждане“ са изразили становище, че не трябва да се помага на Украйна”, коментира Атанасова.

ГЕРБ: Против сме посланик Митрофанова да присъства на първото заседание на 48-ото НС
48 Народно събрание – ясни са местата в пленарната зала и кабинетите, разделителната линия – Украйна

Тя отбеляза, че разговори за сформирането на кабинет още не се водят и че ще започнат вероятно на 20 октомври, след провеждането на първото заседание на парламента на 19 октомври.

“Това е четвъртият парламент, започващ с взаимни обвинения, но според нас трябва да се отстъпи назад. Ние също можем да бъдем нападателни, но това няма да доведе до прогрес на държавата.

По отношение на темата корупция и съдебна реформа и на антикризисните мерки, за нас е много важно да намерим решения, трябва да се постигне консенсус за влизането в еврозоната и да се помогне на Украйна с оръжия.

Най-добре е да намерим консенсус по тези важни теми, защото програмно правителство и експертно такова са последващ вариант”, каза още Атанасова.

На въпроса дали ГЕРБ ще подкрепи мандат на ПП тя отговори така:

“В ГЕРБ има силно противоборство, от една страна, че не бива да се подкрепя мандат на ПП, но от друга, че страната трябва да има работещо правителство.

Не мога да говоря от името на цялата група на ГЕРБ, но трябва да има стабилно управление.

Ние сме искрени и коректни, предлагаме варианти и трябва да поемем всички заедно отговорност да се борим срещу предизвикателствата на България”, заяви още Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts