| | | |

Ново разкритие как шофьорът на камиона-бомба е провалил най-важната част от атентата на Кримския мост

Курс от Армавир до Симферопол – такава е информацията от фактурата на шофьора Махир Юсубов, чийто камион е бил натоварен с експлозиви и взривен на Кримския мост в събота.

Поръчката е направена чрез компанията TEK-34, известен агрегатор сред шофьорите на камиони.

Според оперативната информация, шофьорът Юсубов е подал заявка за изпълнение на поръчката на 6 октомври, а на следващия ден е трябвало да зареди в Армавир.

Това предполага, че атаката е била планирана за 7 октомври, точно навреме за рождения ден на руския президент Владимир Путин.

Умореният шофьор обаче решил да спре на няколко километра от моста, за да си почине и да поспи. Негови близки съобщиха, че от няколко дни нямат връзка с него, въпреки че досега не е изключвал мобилния си телефон.

Според една от версиите, терористите са държали шофьора на камиона “на тъмно”.

Приятелите на Юсубов разказват, че той не е радикален мюсюлманин, и не могат дори да си представят, че може да стане атентатор-самоубиец.

Според NYT не е ясно дали той въобще е знаел, че в товара има експлозиви.

Юсубов е от Казан, но преди две години се е преместил в Краснодар със семейството си, заради по-топлия климат.

В Татарстан шофьорът се е занимавал с превоз на стоки, като е извършвал разнос на плодове и зеленчуци. В Краснодар той прави същото.

Според наличната информация, компанията TEK-34, регистрирана първоначално във Волгоградска област и има отлична репутация.

Съдейки по рейтингите от 2009-2020 г., клиентите са доволни от работата на водачите. Дейността на дружеството е прекратена от 2020 г. до март 2022 г.

След това компанията се премества в Уляновск, където е и настоящата и регистрация.

На 6 октомври някой си Олег, издава поръчка за превоз на товари по курса Армавир-Симферопол.

Установено, че съобщението е публикувано от IP адрес в Москва, а шофьорът Махир откликва моментално и само след 10 минути поема поръката, пише Телеграм канала ВЧК-ОГПУ.

Припомняме, че експлозията на Кримския мост стана рано в събота, а в Киев веднага потвърдиха участието си в терористичната атака.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts