| | | | |

Кирил Добрев не се дава, пак атакува Корнелия Нинова в съда

За да няма пак изненадани от кръга около Нинова: след последното заседание на НС на БСП, сезирах компетентните органи за поредните нарушения на законите в страната и Устава на БСП.

За това предупреди социалистът Кирил Добрев, след като в събота на червения пленум се оказа партиен член без право на глас на заседанието на Националния съвет.

Той припомни, че ВКС приема, че изключването му и наказанието на Калоян Паргов са в “противоречие с изрични разпоредби на Устава на БСП и със самия правилник за работа на Националния съвет…”, а решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Въпреки това “държавникът” Нинова нарушава закона и отказва да изпълни съдебно решение, жалва се Добрев и допълва:

“За да прехвърли отговорността, “юристът” Нинова пише искане за разяснение до Общопартийната контролна комисия”.

Мисля, че съдебните решения се изпълняват, а тълкувания може да дава само съда, а не партийната комисия, освен ако желанията на Нинова и решенията на партийните органи не са започнали да важат с по-голяма сила, отколкото Конституцията и законите на страната, недоумява социалистът и отново подчертава, че “с или без документ аз съм си социалист”.

Кирил Добрев коментира и че има “една единствена причина, която заслужава внимание – дали, когато имаш претенции да си държавник, имаш качествата да спазваш българските закони и в моментите, в които не те кефят.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts