| | |

МОР: Пореден руски енергиен топ мениджър умря при мистериозни обстоятелства

Депутатът от управляващата “Единна Русия” и заместник-председател на комисията по енергетика към Думата Николай Петрунин почина на 46-годишна възраст.

Той е бивш мениджър в компания, строила инфраструктурни обекти в енергийната сфера.

Официалната информация от Държавната дума за смъртта му гласи, че тя е настъпила след “тежко продължително заболяване”, без да се посочва какво е то, пише bg-voice.com.

Според местна медия Петрунин се е заразил с коронавирус и е прекарал един месец в кома. Новината за заболяването му излиза едва след като той е починал.

Николай Петрунин бе първи зам.-председател на Комисията по енергетика.

До 2016 г. той е управляващ директор на компанията “ПромГазСервис”, която се е занимавала със строителство на големи инфраструктурни проекти за “Газпром” и “Роснефт” – включително на газопроводи в Сургут.

През 2003 г. той завършил икономика във Владимирския държавен университет. Има научна степен “доктор” от Русия държавен социален университет в Москва.

През 2016 г. той стана депутат от “Единна Русия” за първи път, като е преизбран през 2021. Има медал “За заслуги пред Отечеството” II степен, който му е връчен през 2018 г. с указ на Владимир Путин.

Петрунин е осмият бивш високопоставен мениджър в сферата на руската енергетика, който умира от началото на годината.

През април в Москва бяха намерени мъртви бившият вицепрезидент на “Газпромбанк” Владислав Аваев, заедно с жена му и дъщеря му.

Малко по-късно беше убит и бившият директор на “Новатек” Сергей Протосеня, съпругата му и едно от децата им.

Друг бивш мениджър на “Лукойл” Александър Суботин беше открит мъртъв в Москва през май.

На 1 септември загина и председателят на Съвета на директорите на “Лукойл” Равил Маганов, който бил паднал от прозореца на Централната клинична болница в Москва

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts