| | | |

Изрод, тровил кучета с антифриз и съден за измами влезе в управата на НДК

Светослав Трайков става част от Съвета на директорите на Националния дворец на културата. Той ще е в управата от държавната квота на мястото на Веселина Петрова Паскова-Мънъри.

Трайков твърди пред „Офнюз“, че ще е там „временно, до провеждането на конкурс за нов състав“.

снимка Архив

Той е прочут с хвалбите си, че трови кучета, честите обиди към други публични личности и свързаностите си с фабриката за фалшиви новини „Информиран“, посочва Tribune.bg.

Трайков, който беше съветник на Минеков в Министерство на културата, е осъждан за шофиране в нетрезво състояние, показва проверка в регистъра на Районен съд – Варна.

Досъдебно производство от описа на Второ районно полицейско управление в морската столица доказва, че през 2010 година подсъдимият Светослав Трайков e управлявал личния си автомобил Ситроен с концентрация на алкохол в кръвта 2.12 промила.

Престъплението по чл. 345 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс е установено по надлежния ред с химическа експертиза.

Делото от 2010 година завършва със споразумение, в което подсъдимият се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание „пробация“.

Трайков е задължен да се регистрира по настоящ адрес за срок от осем месеца, като два пъти седмично се среща с пробационен служител. Съдът му отнема правота да управлява МПС за срок от десет месеца.

През 2011 година срещу Светослав Трайков е образувано и друго наказателно дело от общ характер.

Този път обвинението е за престъпление по чл. 210 и чл. 209 от Наказателния кодекс за това, че в периода 2005 – 2006 г. подсъдимият е възбудил и поддържал в заблуждение гражданин на Великобритания, с цел да набави имотна облага.

Трайков убеждава британеца, че ще закупи имот на негово име, за което получава 18 200 евро.

До окончателна сделка така и не се стига. В хода на делото съдът постановява, че няма достатъчно доказателства за извършеното престъпление.

По същото време обвиняемият работи във варненска агенция за недвижими имоти „Дриймхоум“, от която впоследствие е уволнен.

Трайков е близък и с Арман Бабикян. В публичното пространство бяха изнесени и данни, според които IP-адресът на „Информиран.нет“ е 164.138.221.45. Хоства се в българската компания „Суперхостинг“.

Този IP-адрес съответства на сайта emagine.bg.

В Register.bg е указано, че собственик на този домейн е фирма „Манира“. Изпълнителен директор на фирмата пък е лицето Арман Бабикян, адресът е улица “Тулово” 3, София.

Трайков предизвиква и публично недоволство поради садистичното си отношение към животните. В свои постове във фейсбук той е споделял в миналото, че трови улични кучета с антифриз.

Той е известен и със спирането на столичното метро в час пик по време на учличните метежи срещу властта през 2020 г.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts