| | | |

ПСИХАРИЯ! ДБ се надява да получи третия мандат и да състави правителство

Народното събрание решава кого да покани на церемонията, която ще се проведе на 19 октомври. Русия е обявила България за вражеска страна.

“Русия първа е обявила България за вражеска страна. Това само по себе си е достатъчен аргумент. Русия е страна-агресор, Русия е изключена от Съвета на Европа. Има достатъчно много аргументи тя да не бъде поканена”

снимка Архив

Това заяви бившият министър на електронното управление Божидар Божанов в ефира на Нова телевизия, като коментира дали руският посланик Елеонора Митрофанова има място на откриването на парламента.

Божанов добави “към лъкатушенето на ГЕРБ”, че техен кмет е поканил Митрофанова на честванията за 6 септември, визирайки появата й в Пловдив

Политическите сили решиха да направят специална среща по този проблем.

По думите му от “Демократична България” нямат проблем да гласуват с ГЕРБ по подобни теми. И припомни за гласувания в предишния парламент по темата с Украйна.

Евроатлантическите ценности не са само осъждане на войната. Първата и основна е върховенството на правото.

ГЕРБ не дават сигнали да са разбрали тази тема, каза още бъдещият депутат от “Демократична България”.

ГЕРБ не показват, че чуват аргументите ни за върховенството на закона, затова първият мандат за съставяне на правителство изглежда невъзможен, смята депутатът от ДБ

Според него първият мандат изглежда невъзможен за съставяне на правителство.

Божанов не бе конкретен дали ДБ, ПП и БСП ще могат да направят коалиция с втория мандат на “Промяната” и дори припомни, че по време на кампанията десните са критикували БСП.

А какво ще реши да прави с втория мандат, зависи от ПП.

“Ние нямаме цял да участваме на всяка цена в правителство. Имаме 3 основни теми. Едната е геополическата – войната в Украйна, агресията на Русия…”, заяви ексминистърът.

Вторият мандат е решение на “Продължаваме промяната” и предстои да видим как ще подходят. Нека видим каква ще бъде тяхната позиция. Ние нямаме цел да участваме в правителство, отбеляза Божанов.

Божанов посочи, че ако третия мандат отиде при “Демократична България”, ще направят всичко възможно да направят правителство.

Той коментира и обвиненията на Русия, че България е замесена в взрива на Кримския мост.

В тази международна ситуация не вярвам на Русия. Това прилича на хибридна кампания.

От наша страна излязоха институции и отрекоха данните на руските служби, допълни бившият министър на електронното управление.

Божанов подчерта, че достъп до кода за машините е бил предоставен, а представителят на ГЕРБ не е дошъл в уречения ден.

“Борисов сега го иска след изборите. Изборният кодекс и договорът със “Сиела” не позволяват това. Трябваше да се възползват в правилия момент. това.

Няма причини за притеснение, няма ги стандартните причини за конспирации “ако натиснеш за една партия, гласът отива за друга” и такива неща””, заяви ексминистърът. Т

ой обаче заяви, че подкрепя разширяване на възможностите за достъп до кода и след предизборната кампания.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts