| | | | |

След зулума с украинското знаме: Борислав Иванов хвърля оставка като зам.-шеф на СОС

Общинският съветник Борислав Иванов ще си подаде оставката като зам.-председател на Столичния общински съвет.

Председател съм на комисията по обществен ред и сигурност, и осъзнавам акта за знамето, че е нереден, но аз го правя принципно.

Ще предложа на колегите в Столичния общински съвет (СОС) да гласуват оставката ми като зам.-председател на СОС по съвест, който както прецени.

Готов съм да поема политическа отговорност за действия си.

Това заяви за БТА общинският съветник Борислав Иванов, който вчера направи опит да свали националния флаг на Украйна от фасадата на Столичната община.

снимка Фейсбук

Той каза, че е готов да си подаде оставката и като председател на Комисията по обществен ред и сигурност.

По-рано председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев внесе доклад с искане за оставката на Борислав Иванов като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност.

“Освен председател на Столичния общински съвет аз съм юрист и университетски преподавател по право.

Намирам за недопустимо поведението от вчера и днес на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който наскоро заяви желанието си за присъединяване към ПП “Възраждане”.

Затова вече внесох доклад с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност.

Правото стои над всички нас и всяко посегателство върху него не може и няма да остане без санкция, поне докато това зависи от мен”.

От „Демократична България“ (ДБ) също настояват за оставката на общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „Патриоти за София“ заради хулигански прояви в сградата на Столична община, съобщава на фейсбук страницата си групата на ДБ в СОС.

Зам.-председателят на СОС и председател на комисията по обществен ред и сигурност Борислав Иванов е извършил действия, които са в пълно противоречие с отговорността му като общински съветник и част от ръководството на СОС и Столична община.

Ние, съветниците от групата на ДБ, настояваме за незабавното му отстраняване от заеманите от него ръководни постове и призоваваме всички политически групи да се противопоставят на тази недопустима хулиганска проява.

Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински съветник, тъй като извършеното от него е позор за общинския съвет и е в разрез с мандата, даден му от софиянци, като техен представител в Столична община, посочват от ДБ.

Извършеното от него – влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата,

поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран, отбелязват от ДБ.

За тях това е и пореден пример по какъв начин партия “Възраждане” разбира участието си в политическия и обществен живот на София и България. “

А именно – да генерира постоянни скандали, които в конкретния случай излизат не само извън рамките на добрия тон, а представляват саботаж на устоите на местното самоуправление.

И за да бъде още по-абсурдна ситуацията, имаме случай, когато председател на комисията по обществен ред и сигурност извършва хулигански прояви в сградата на Столичната община”, посочват от ДБ.

Дни по-рано Борислав Иванов изяви желание да се присъедини към ПП “Възраждане”.

Бях избран от листата на ПП “Атака”, но тъй като политическата партия, на която вярвах, измени на думите си и отстъпи от принципите си, аз снемам доверието си от нея.

Искам да изявя желанието си да се присъединя към ПП “Възраждане”, чиято идеология ценности и позиции напълно се припокриват с моите. Това заяви зам.-председателя на СОС Борислав Иванов, който е от групата на “Патриоти за София”. Той е от квотата на ПП “Атака”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts