| | | | |

Ето кой е издирваният по цял свят наш бандит, въртял бизнес със секс робини

47-годишният Петър Митев е арестуваният при операцията на служители на сектор „Издирване“ – ГДНП, съобщава Trafficnews.bg.

Действията са реализирани на територията на с. Зелено дърво, обл. Габрово, на 11 октомври, след продължително разследване за установяването на местонахождението му.

Митев беше обявен за издирване във връзка със 7-годишна присъда, постановена му от българските магистрати за международен трафик на хора през 2007 година, откогато е в неизвестност.

Същата година е обявен за общодържавно издирване, а от 2013 г. – за международно от Интерпол, с „червен бюлетин“. От 2021 година е един от тримата най-издирвани българи в платформата eumostwanted на Европол.

В периода октомври 2003 г. – 2 февруари 2005 г. в градовете Димитровград, България, и Аахен, Германия, Петър Досев Митев е набирал сам и транспортирал в престъпно съдружие с друг извършител четири млади българки с цел сексуална експлоатация.

За набирането на жени е използвал фалшиви обещания за работа, а жертвите е транспортирал през границата. Именно по това престъпление е осъден на 7 години затвор.

Криминалистите попаднали на следите му и след проведената специализирана полицейска операция Митев, който се представял със самоличността на свой роднина, е установен и задържан в с. Зелено дърво.

При последвал обиск на адреса, който е обитавал, е намерено незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts