| | | |

АПОКАЛИПСИС: Скоро няма да има как да се изплащат пенсиите! Бюджетът е пробит. Парите по Плана за възстановяване няма да дойдат

“Първият мандат не е прежален, подхождаме сериозно, ясно и категорично да съставим правителство. Ние търсим правителство, което да е стабилно”

Това заяви в предаването “Панорама” по БНТ Даниел Митов от ГЕРБ.

Трябва да започнем да разговаряме, защото има много проблеми, с които трябва да се справим. Бюджетът е пробит. Парите по Плана за възстановяване няма да дойдат, изтеглени са многомилионни заеми“, обрисува тежката ситуация Митов.

По думите му са необходими разговори по какви приоритети може да се определи посоката.

Според Даниел Митов опитите за срещи тепърва предстоят. Той поясни, че от ГЕРБ са за правосъдна реформа и беше категоричен, че на българското общество му трябва правителство.

Митов не спести упреците си към правителството на Кирил Петков относно икономическите трудности, които изпитват българите сега.

„Те умишлено не запазиха капацитет за разтоварване на природен газ, освен това купуваха по-скъп газ“, каза той.

“Бюджетът на Асен Василев е съвършено неадекватен. Той унищожи перспективата България да стане член на еврозоната 2024 година”, допълни Даниел Митов.

„Не сме наддавали за Украйна. Трябваше да измием срама на предишния парламент, който не пожела да изслуша президентът Зеленски. Войната засяга пряко живота на всеки европеец“, каза още той.

“Ние сме „за“ правосъдна или правна реформа. Трябва да се фокусираме върху много по-голям аспект от съдебната ни система.

Целият процес трябва да е по-комплексен и трябва разговор с всички. Той трябва да е професионален”, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

“Ние подхождаме сериозно и сме наясно, че на българското общество му трябва правителство, иначе президентът Радев ще продължи да управлява.

На нас ни трябва строга фискална дисциплина, защото вървим по спиралата надолу. Ако я караме така съвсем скоро няма да има как да се изплащат пенсиите”, предупреди Даниел Митов.

“Волята на българските граждани е ясна. Ако искаха още да управлява онази безумна коалиция, щяха да им дадат мнозинство. По-голямата част от хората са си направили изводите какво им донесоха последните две години.

ГЕРБ има своето място в управлението. Ние протягаме ръка, казваме на своите политически опоненти, да започнем разговори по приоритети. Никой не предлага коалиции”, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts