| | | |

„Възраждане“ ще кани като свои гости посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото НС, хвали се с Радев ВИДЕО

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов заяви, че

въпреки решението на администрацията на парламента, от партията обмислят да поканят като свои гости посланика на Русия Елеонора Митрофанова и временно управляващия посолството на Беларус у нас Никита Лешуков на откриването на 48-ото Народно събрание.

Той изтъкна, че по Конституция от ПГ на “Възраждане” имали право да поканят до петима гости.

Вчера мнозинството от политическите сили в парламента подкрепиха предложението на „Демократична България“

посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на Беларус Никита Лешуков да не бъдат канени на първото заседание на 48-ото Народно събрание.

Впоследствие от администрацията потвърдиха, че двамата дипломати няма да бъдат поканени.

“С писма ще бъдат поканени на откриването посланиците на Русия и Беларус”, съобщи пред медиите Костадин Костадинов, лидер на “Възраждане”, който не участва в срещата, но дойде за брифинга пред медиите.

Дали това ще стане, зависи от провокациите на другите партии, каза той. Костадинов поясни, че всяка партия има право да покани 5 човека.

“Трети пореден ден основната драма е дали ще присъства в НС руската посланичка и посланикът на Беларус, както и дали ще говори Зеленски.

Обидно е това”, заяви Костадинов и разказа, че това чува и от гражданите, докато се разхожда по улиците. “А дали изобщо България ще я има скоро?”, попита той.

“Хората ни питат всъщност докога ще се занимаваме с проблемите на Украйна и кога ще започнем да се занимаваме с проблемите на България. Това ни питат хората в момента”, каза Костадинов.

“Президентът застава зад тезата на “Възраждане”. Това нещо го говорим още от самото начало, когато видяхме как темповете на дебилизация и инфантилизация започват да превземат българската политика с уникално бърза скорост.

Аз не знам всъщност какво ще е следващото нещо, което можем да очакваме. Може би да закичим Народното събрание с украински знамена?”, допълни Костадинов

Може би, ГЕРБ-СДС и “Демократична България” заедно с “Продължаваме промяната” да изпеят украинския химн?

Може би, да дойдат с жълто-сини костюми?

Това вече е пълен цирк и е обидно за институцията Народно събрание.

На мен ми е обидно, защото това всъщност обижда тяхното поведение, тяхното отношение към институцията Народно събрание.

Обижда и нашите избиратели. Обижда българския народ.

Това не е България, разбирате ли? Това вече е някаква тотална инфантилизация”, каза още Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts