| | | |

Нова война? Лукашенко въведе режим на контратерористична операция на цялата територия на Беларус ВИДЕО

За цялата територия на Беларус е обявен режим на контратерористична операция.

Решението за въвеждането на територията на Беларус на режим на контратерористична операция бе взето днес през нощта след съвещание на държавния глава Александър Лукашенко и представители на силовите структури.

Повод за решението бе информацията, че от страна на определени държави се планират провокации, свързани едва ли не с опити за превземане на отделни региони от страната.

“Държавният глава на нашата страна проведе редица съвещания със силовите структури, въведен е режим на контратерористична операция.

Действително, има информация за това, че от страна на отделни определени държави се планират провокации, свързани с едва ли не превземането на отделни участъци от територията на Беларус.

И Въоръжените сили на Беларус и правоохранителните структури, и специалните служби са готови да дадат отпор на всевъзможните провокации, които може да възникнат от страна на определени държави”, съобщи беларуският външен министър МИД Владимир Макей.

На фона на въвеждането в Беларус на режима на контратерористична операция силоваците в страната са получили по-широки пълномощия,

например да ограничават придвижването на гражданите, да задържат за неопределен период граждани, заподозрени в съучастие в актове на тероризъм или създаването на незаконни формирования и така нататък.

Повече подробности не се съобщават, но по-рано се появи информация за това, че Беларус може да се готви за “скрита мобилизация”.

На свой ред самият президент Лукашенко потвърди решението за предприемането на контратерористични мерки във връзка с изострянето на ситуацията по периметъра на границите на държавата.

Това той направи пред журналисти в Астана, където участва в срещата на ОНД.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts