| | | |

След консултациите: Не беше постигнат консенсус по темата за Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски няма да се включи с видеообръщение по време тържественото откриване на 48-ото Народно събрание.

“За съжаление на беше постигнато решение да бъде поканен президентът Зеленски на първия ден, но все пак постигнахме единодушие да бъде поканен на първия председателски съвет, който ще зависи от всички политически партии.

Ние предпочитаме да е още в сряда, ако е възможно”, съобщи Екатерина Захариева от ГЕРБ след срещата.

ГЕРБ ще обсъди поканата на БСП да се проведе дискусия за цените и инфлацията в страната, както и да се обсъди бюджета за следващата година.

„Разговорът тръгна. За разлика от предишните тече политически разговор и се надявам се колегите разбират в една декларация политиците да говорят помежду си“, заяви Даниел Митов от ГЕРБ на излизане от парламента.

На ембрионален етап. Така Даниел Митов от ГЕРБ отговори на въпрос на какъв етап са разговорите за правителство.

„Демократична България“ е заявила че няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ.

Ще внесем 25 мерки в конкретни законопроекти в различни области и насочени към решаване на проблемите на българския народ“, заяви Надежда Йорданова от „Демократична България“.

Днешната среща се проведе по инициатива на ГЕРБ. Основна тема на срещата беше предложението на ГЕРБ украинският президент Володомир Зеленски да бъде поканен да направи видеобръщение на учредителното заседание на парламента.

ГЕРБ направи това предложение за видеообръщение на президента Зеленски вчера, няколко часа след като мнозинството от парламентарни формации реши посланиците на Русия и Беларус да не присъстват при учредяването на 48-ия парламент идната сряда.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts