| | | |

Шокираща и обидна реч на албанския премиер Еди Рама потресе ПАСЕ

След речта на албанския премиер Еди Рама пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в Страсбург вчера, окачествена като шокираща от мнозинството парламентаристи, Председателството на ПАСЕ отмени работната вечеря с Рама поради “дързостта му и обидите към мнозина”, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

След изказването на Рама Председателството на ПАСЕ информира председателите на парламентарните групи, че отменя вечерята с албанския премиер.

Част от парламентаристите в Съвета на Европа коментират, че досега не им се е случвало подобно нещо – да бъде отменена работна вечеря с високопоставен държавник от някоя страна.

След речта на Рама мнозина парламентаристи изразиха възмущение от начина, по който албанският премиер говори пред ПАСЕ.

След като Рама постави под въпрос доверието към ПАСЕ и негови членове, парламентаристите отвърнаха, че такава реч не се помни да е произнасяна в Парламентарната асамблея.

В изказването си Рама поиска да се преразгледа резолюция 1782 от 2011 г. за доклада на пратеника на ПАСЕ Дик Марти и да отхвърли твърденията му за търговия с човешки органи по време на последната война в Косово.

Според него няма нито едно доказателство за твърденията на Марти, с което се провалят и обвиненията за престъпления срещу цивилни от страна на водачите на Армията за освобождение на Косово, които са съдени в Специализирания съд за Косово в Хага.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts