| | | | |

Кой и защо не иска коалиция с ГЕРБ? ПП и ДБ дефинитивно нямат интерес да управляват заедно с ГЕРБ по една проста, но фундаментална причина

ЗАЩО и КОЙ НЕ ИСКА КОАЛИЦИЯ с ГЕРБ?

от фейсбук профила на проф. Здравко Дунов

снимка Фейсбук


Партиите и коалициите като ПП и ДБ дефинитивно нямат интерес да управляват заедно с ГЕРБ по една проста, но фундаментална причина.

За тези партии и коалиции ВЛАСТТА представлява реален интерес единствено дотам и дотолкова, докъдето и доколкото те могат да ИНТЕГРИРАТ СВОЯТ СОБСТВЕН ИНТЕРЕС с интересът на ДЪРЖАВАТА и да управляват при доминацията на техният ИНТЕГРИРАН СОБСТВЕН ИНТЕРЕС, вплетен в ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС.

В коалиция с ГЕРБ те обаче просто няма да имат възможност да интегрират своят собствен интерес и да го вплетат в интересът на държавата.

Само че за да обяснят пред българските граждани ЗАЩО НЕ ИСКАТ КОАЛИЦИЯ с ГЕРБ, тези партии и коалиции са принудени да прибягват до вечната максима, според която „КРАДЕЦЪТ ВИКА – ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА“.

Ама нямало никакви доказателства, че управляващите от ГЕРБ крадат…

Няма доказателства – продължават викачите – НЕ защото управляващите от ГЕРБ НЕ крадат, а защото ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР е техен и целенасочено, постоянно ги прикрива, не иска да ги разследва или пък смачква и саботира доказателствата…

И бъдете сигурни, че ако след време те успеят да наложат „свой“ главен прокурор, а този техен главен прокурор пак не успява да събере доказателства за кражби на управляващите от ГЕРБ, тогава викачите отново ще му намерят колая – ЗАКОНИТЕ СА ВИНОВНИ, ЗАЩОТО СА ПРИЕМАНИ ОТ ПАРЛАМЕНТИ на ГЕРБ.

Да променим законите и, ако можем, дори Конституцията, за да успеем накрая да ИНТЕГРИРАМЕ СВОЯТ СОБСТВЕН ИНТЕРЕС с ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС така плътно, че да можем спокойно и законно да правим и да управляваме както си искаме….

А ИСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ е ФУНДАМЕНТАЛЕН и ПРОСТ – ТАКИВА ПАРТИИ и КОАЛИЦИИ изобщо НЕ са АВТЕНТИЧНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, а КВАЗИполитически групи за защита и прокарване на ОЛИГАРХИЧНИ ИНТЕРЕСИ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts