| | | | |

Путин разби версията за връзка между България и Кримския мост

Руският президент Владимир Путин каза днес на пресконференция в Астана, че не е получавал достоверна информация за камион, тръгнал от Одеса с взрив, който накрая се възпламенил на Кримския мост.

Чул, че такава версия била развита от Федералната служба за сигурност (ФСБ), но не било установено точно дали такъв камион (зърновоз) е потеглил от пристанището на украинския град.

Според първоначални руски твърдения камионът се отправил от Одеса, минал през Русе, после през Черно море стигнал до Грузия, а оттам продължил към Армения, Русия и Кримския мост, където се взривил.

Българските власти категорично отрекоха подобен камион да е влизал на българска територия.

От думите на Путин следва, че щом въпросният камион не е тръгнал от Одеса, няма как да е продължил по маршрута, начертан от ФСБ.

Сега ще трябва да се представи друга версия, защото Путин каза, че очаква да получи достоверна информация.

На пресконференцията той разсея и друго подозрение – че е решил да участва лично в срещата на високо равнище на Г-20 идния месец в Индонезия.

Такава информация породи хипотеза, че може да се срещне там за преговори с американския президент Джо Байдън.

“Не е решено дали да пътувам в Индонезия. Такъв въпрос не е обсъждан. А и не виждам необходимост от преговори с Байдън”, каза той.

Запитан дали може да се очакват нови масирани удари по украинските градове, руският президент заяви:

“Сега няма нужда от масови удари, поне не сега, сега има други задачи.”

Путин също така заяви, че Русия няма за цел да унищожи Украйна. Той каза, че не съжалява за решенията си по време на войната:

“Действията ми са правилни”, съобщи “Сега”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts