| | | |

Стефан Янев: Заражда се мнозинство в парламента, възможно е да …

Диалогът в парламента ще покаже какви са възможните изходи.

Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Възможна е реализация на първия или втория мандат, третият ще е кризисен, казва лидерът на “Български възход”

“Първите два мандата за съставяне на правителство са важни и преди да се стигне до третия, трябва да направим всичко възможно нещата да се случат още при тях.

В последните дни, макар и не в пълния му смисъл, като че ли се заражда едно евроатлантическо мнозинство в 48-ия парламент. Като че ли, защото в момента изглежда декларативно.

Ако се случи това мнозинство, е възможна реализация в първия или втория мандат.

Третият мандат би бил антикризисен и по Конституция на кого да го даде решава президентът. Има тълкувания, че в зависимост на кого го даде, определя дали иска да се направи правителство или не”.

“Формулата за сдобряване на партиите минава през диалога, през истинския евроатлантизъм, който трябва да изповядва България”, обясни бившият служебен премиер.

Той разкритикува “сценката” с руския посланик. “Кому беше нужна тази демонстрация?”, недоумява той. Тази тема е решена в ЕС, допълни лидерът на “Български възход”.

Стефан Янев смята, че не е в интерес на българските граждани политиците да се занимават с небългарски дебат. Важната тема е цената на живота и инфлацията, изтъкна той.

“Български възход” имало тактика и стратегия в 48-ото Народно събрание, стана ясно още от коментара му. Имаме работа да свършим, увери Янев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts