| | | |

Военният министър Стоянов: България няма излишно оръжие, за да изнася за Украйна

Замесването на България с взрива на Кримския мост и кибератаките са свързани и е опит да ни отвърнат. България не е участвала във взрива на Кримския мост.

В това увери служебният военен министър Димитър Стоянов пред Нова телевизия.

На него не му е известно да има предателство на България спрямо друга държава. България не изнася оръжия към Урайна и Министерство на отбраната никога не е изнасяло оръжия, за където и да било, увери Стоянов.

Според него България няма много излишно оръжие, за да изнася за Украйна. Ако имахме много оръжия, българската армия нямаше да среща трудности, защото самите ние имаме недостиг на въоръжения.

Трябва да се направи много добра преценка от политическия елип в Народното събрание, защото ако дарим на Украйна военна техника, трябва да бъдем наясно, че след това ние трябва да си купим военната техника и въоръжения. Сама тя няма да дойде, коментира Стоянов.

“България не разполага с излишно оръжие, което може да бъде изнесено, просто ще загубим способности”, предупреди военният министър.

Стоянов отсече, че не сме слабото звено в НАТО, а сме лоялен и сигурен съюзник на Алианса. Източният фланг на НАТО вече е засилен, обясни той и добави, че това е било прието през юни на среща на върха в Мадрид.

Димитър Стоянов добави, че заплахите, които идват от Русия за ядреното оръжие трябва да се вземат под внимание. В една ядрена война победител няма да има, изтъкна той и увери, че не се готвим за такава.

Той поздрави служителите на ВВС на празника на авиацията. Димитър Стоянов предупреди, че политиците могат да приземят българската авиация, защото отказват да чуят експертите.

Стоянов се надява депутатите от новото Народно събрание да осигурят повече средства за отбрана.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts