| | | |

Ицката Маджото: ГЕРБ се бориха за всеки косъм на главата на главния прокурор

Твърдението на президента, че ако България предостави оръжия на Украйна, това ще я въвлече във война, цели създаване на страх у хората.

Тази позиция изрази пред Би Ти Ви Христо Иванов.

Няма неутрална позиция, категоричен бе той.

По думите му Путин воюва срещу Запада и подчерта, че редица европейски държави са предоставили военна помощ на Украйна.

Предоставянето на оръжие за Украйна ще ни освободи от старо съветско въоръжение, според него. Много страни са се освободили от старото съветско оръжие и са получили ново натовско въоръжение. Това е част от модернизирането на армията ни, убеден е Иванов.

Ясно трябва да заявим къде стоим, допълни той. Това е път към отслабването на България, смята той за нежеланието да се подпомогне Украйна с оръжия.

За да участва в правителство, ДБ настоява за реформа на прокуратурата. Управлението на България трябва да спре корупцията, изтъкна народният представител.

Докато ГЕРБ подкрепят корупцията, по думите му, няма как да има управление с тях. ГЕРБ се бориха за всеки косъм на главата на главния прокурор, подчерта Христо Иванов.

ДБ е готова за избори, увери той, но каза, че изборите сега не са добър вариант. Трябва да се направи усилие да се направи правителство, заяви Иванов, но страната ни не заслужавала кабинет, основан на тежки компромиси.

ГЕРБ да намерят път към себе си, съветва депутатът от ДБ.

Припомняме, на 4 май 2022 г. депутатите решиха България да предоставя хуманитарна, но не и оръжейна помощ на Украйна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж Архив

Similar Posts