| | | |

Нова драма споходи фризьора Иззе след смъртта на таксиджия в “Разсадника”

Салонът за стилни прически на фризьора Йосиф Иззе, който бе арестуван заради смъртта на таксиметровия шофьор Христо Йорданов, хлопна кепенци, видя „Телеграф“.

Салонът е малък, но се намира на централно място в столицата и предполага сериозен наем.

Откакто фризьорът е в килията на следствения арест обаче, бизнесът му съвсем замира. Той е регистрирал фирмата си едва миналата година в Костинбродско, установи проверка на вестника.

Килия

Младежът бе арестуван на 8 септември, след като се сби с таксиметровия шофьор Христо в столичния квартал „Разсадника“.

Причината за свадата е тривиална. Скарали се за предимство в еднопосочна улица. Автомобилът, в който пътувал Иззе, бил шофиран от неговата приятелка.

След размяна на обиди, напрежението ескалирало. Иззе слязъл от колата и последвал физически сблъсък с шофьора на таксито.

Малко по-късно обаче Йорданов умира. Пред разследващите Иззе твърди, че го ударил само веднъж в лицето.

Минути след боя Христо се обадил по телефона на брат си и му казал, че го бият. Помолил за помощ. За минути на мястото пристигат десетки близки и приятели на таксиметровия шофьор.

Дошлият на място екип на Спешна помощ само констатира смъртта. Шофьорът оставя три малки дечица. Иззе е закопчан, а столицата е блокирана от последвалия протест на колеги на Йорданов.

Близките на починалия искат възмездие, а колегите му настояват за паникбутони в жълтите коли, видеорегистратори и редица привилегии за бранша. Заради блокираните кръстовища в столицата целият наличен състав на полицията бе вдигнат на крак, за да предотврати евентуални сблъсъци.

Чуват се дори закани за линч на Иззе. Част от протестиращите от браншовата организация на таксиджиите дори се среща спешно с главния прокурор с настояване исканията им да бъдат приети спешно.

Таксиметровият шофьор оставя три дечица.

Експертизи

Само няколко часа по-късно става ясно, че заключението от аутопсията на тялото на Йорданов е, че той е починал в резултат на инфаркт.

Патолозите откриват, че той имал сърдечен проблем. По делото за смъртта на таксиметровия шофьор все още се чакат няколко експертизи.

Една от тях е видеотехническа. Разследващите иззели всички записи на видеокамери от района на инцидента. Целта е да се установи кой пръв е размахал юмруци, тъй като показанията на очевидците силно се разминават.

Приятелката на Иззе твърди, че пръв таксиметровият шофьор започнал конфликта. Други свидетели твърдят обратното.

Ако се установи, че не Йосиф е посегнал пръв, е възможно обвинението му да бъде променено в причиняване на смърт при неизбежна отбрана, смятат юристи.

Окончателно заключение от съдебномедицинската експертиза също се чака. Софийският градски съд преди няколко дни реши да остави младежа в ареста.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж Интернет

Similar Posts