| | | |

Искри в ефира: Десислава Атанасова изпоти водещ с въпрос

ГЕРБ е единствената партия с премиер Борисов, която направи промяна в Конституцията, в частта „Съдебна реформа“. Христо Иванов беше в това правителство. Правилата, по които е избран главният прокурор, са правилата на Христо Иванов.

Това заяви в ефира на bTV политикът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Само ДБ си лепи етикет на ревера, че ще правят такава реформа, но някой чел ли е предложенията им.

Междувременно Атанасова укори Ивайло Мирчев, който бе в студиото преди нея, отсичайки, че тотално не е наясно с международната и политическа обстановка.

„Логически издържано е все пак ГЕРБ и ДБ да са гръбнак на коалиция, защото тези две партии, заедно със СДС, са част от едно и също евроатлантическо семейство. Такава коалиция може да е политически и логически оправдано.

Това е по-добре от управление с червени линии, които трябва да се прекрачват. Имаме еднаква позиции с ДБ за войната в Украйна, за диверсификация, публични финанси, еврозоната и т.н.“, каза тя.

По думите й обаче ДБ предпочита да управлява със своя антипод. Според нея и ПП са предимно лява партия заради политиките, които е направила за 8 месеца.

Тя дори запита водещия Златимир Йочев кое според него е по-логично в тази ситуация.

Кажете ми друго ляво правителство, при което е имало такива дефицити. Помним 1997 г., сега не е ли същото? Преди година обедняването и инфлацията не бяха в такива размери, каза още Атанасова.

Той обаче парира и отговори, че принципно редът в студиото е обратен и не иска да отговаря на подобни казуси, които трябва да се решават от политическите сили.

“На тези хора единственият им слоган е “Да махнем Гешев”.

Помните ли, че преди две години, когато започнаха протестите те имаха три основни мишени – Борисов, Цацаров и Гешев. Борисов не управляваше през последните 8 месеца.

По-добре ли живее българинът?”, попита Атанасова.

По думите й резултатите от изборите показаха кого българите искат в управлението.

Цацаров е втората тема, свързана с антикорупция. Той вече повече от година не е председател на КПКОНПИ. Да не би да няма корупция, той ли беше проблемът?

Сега атаката е към Гешев. Добре, ако успеят да махнат Гешев, да прокарат съдебна и правосъдна реформа, каквато те решат.

Ако Гешев го няма, да не би репортажите от квартал “Надежда” от тази сутрин да изглеждат по друг начин? Да не би да спрат всички криминални престъпления? Да не би да няма да има пак пияни и дрогирани зад волана?”, продължи с въпросите Десислава Атанасова.

Атанасова призна, че не вижда как може да има коалиция между ГЕРБ и „Възраждане“ заради прекалено различната идеология.

По думите й, ако зависи от ГЕРБ, правителство все пак ще има.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts