| | | | |

Чистката в МВР започна: На тотална проверка от 6 часа сутринта е подложен целият личен състав в този град

Целият личен състав на Областната дирекция на МВР в Бургас – по отдели и сектори, в т.ч. и разследващите полицаи, от 6 часа тази сутрин са подложени на тест за алкохол и дрога, който се провежда на работните им места.

В Дирекцията, в сградите на КАТ, Жандармерията, Противопожарната служба, във всички Районни управления, навсякъде, където има “жива душа”, изпълняваща полицейски функции, и към момента върви вземането на проби.

“Крайно време беше да изчистим от редиците си хора, които ни срамят и които днес със сигурност ще “гръмнат”, защото акцията на министъра действително се провежда изненадващо за всички ни и “мършата” ще излезе наяве”, каза източник, цитиран от Флагман.бг.

Прочистването е по заповед на министър Иван Демерджиев и с последвала вътрешна заповед на директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

По списъчен състав на служителите, които е трябвало да застъпят на дежурство в 6 часа, още с явяването пред сградата, е осигурено видеонаблюдение, така че да нямат потенциалните нарушители шанс да се върнат обратно и да симулират, че са болни.

По същия начин в 08:30 часа е започнала проверката за тези, които са от ръководния състав – като служители в съответните отдели и сектори.

Тествани са и началниците на РПУ-тата, не са пощадени дори и разследващите полицаи, които са на по-различен режим от колегите им в “Охранителна” и “Криминална полицаи”, например.

Системата за проверката днес е била изпипана толкова прецизно, че в момента, в който прекрачиш прага на сградата, в която се водиш на работа, нямаш шанс да излезеш навън или да сигнализираш на близък по порок колега.

Все още няма информация от пресцентъра на ОДМВР-Бургас за резултатите.

Все още не са известни данни от взетите кръвни проби на четиримата гранични полицаи, които катастрофираха с два джипа челно край Царево онзи ден.

С половин уста следователи и прокурори казват, че най-вероятно единият от шофьорите е заспал зад волана, преуморен от нощна смяна.

Тест с дрегер и на четиримата не е провеждан на място, тъй като, пак по данни на прокуратурата, четиримата полицаи били в тежко състояние.

Припомняме, че в Спешното на УМБАЛ-Бургас на четиримата са взети проби, които са изпратени в специализираната лаборатория в София.

В Гранична полиция тепърва предстои подобна изненадваща операция по залавянето на непригодни за службата хора.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts