| | | | | |

Наш евродепутат бесен: Външно да реагира на поредната скопска провокация

“ВМРО е българска революционна организация и по този срамен акт днес в парламента в Скопие тя трябва също да бъде забранена като организация, чието оригинално име е Български македоно-одрински революционен комитет,

след което става Тайни македоно-одрински революционен комитет, след това Вътрешна македоно-одринска революционна организация.

Българската организация ВМРО, която е с лидер Иван Михайлов, до 1990 година.

Сега, претендиращият да бъде лидер на ВМРО-ДПМНЕ, казва, че трябва да се забранят всички организации, които имали нещо общо с България.

В Скопие се връщат в 1944 – 1945 г., когато, ако кажеш, че си българин – отиваш в затвора и ти се отнема имуществото.

Ако не беше много тъжно, щеше да е смешно това, което говори Христиан Мицкоски”.

Андрей Ковачев коментира изявлението на лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски пред държавната телевизия на Северна Македония, в което той сравнява политиката на България спрямо РСМ с тази на Русия спрямо Украйна.

Изявлението беше направено часове след като парламентът в Скопие прие единодушно промени в Закона за сдруженията и фондациите, както и в този за политическите партии, пряко засягащи българските сдружения в Битоля и Охрид – “Цар Борис III” и “Иван Михайлов”.

Съгласно предложения текст, организациите, сдруженията, фондациите, съюзите и другите форми на сдружаване, регистрирани по реда на Закона за сдруженията и фондациите, са длъжни

в тримесечен срок от влизане в сила на законовите промени да хармонизират своите име и/или наименование, цели и дейности, съгласно посочените разпоредби, уточнява БГНЕС.

“Те използват путиновата пропаганда, че украинците са нацисти и по същия начин в Скопие казват на цял свят, че българите са фашисти и затова имаме право да правим с тях каквото си искаме

– да не зачитаме техните права, да разпространяваме език на омразата към тях, да правим такава атмосфера, че да има хора, които да чупят витрини и т.н.

Много е грозно това, че използват трагедията на Втората световна война и ужасяващите престъпления на хитлеристка Германия, за да правят пропаганда срещу българите”, коментира Ковачев.

Той беше категоричен, че трябва да има много остра реакция от българското правителство, от МВнР да се заяви ясно, че това не е добросъседство.

Евродепутатите от България също ще реагират, подчерта Ковачев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts