| | | | |

Лудост! На хоризонта се задава нова партия! Ето кой ще я основава

От сдружението, което ходи по цял ден из столицата, за да снима павета и фуги, издадоха, че то може да се превърне в пария за следващите местни избори

Хитът на последните местни избори в София – Борис Бонев създава своя партия, твърди „Флагман“.

снимка Архив

Целта е той да може да излъчи общински съветници в местния парламент в столицата догодина.

Бонев получи близо 11% като кандидат-кмет през 2019 г. Тогава от сдружението „Спаси София“, което той представлява, издигнаха и кандидати за общински съветници.

Те също получиха много гласове, но се явиха като независими вместо в партийни листи. Поради правилата на изборната игра обаче в Столичния общински съвет (СОС) попадна само Борис Бонев.

Изчисления показват, че ако „Спаси София“ бе намерила „ракетоносител“ за явяване с листа на партия или коалиция, тя щеше да има около 10 общински съветници.

Това можеше да обърне играта – управляващото мнозинство в местния парламент вероятно нямаше да бъде доминирано от ГЕРБ.

Източник от ръководството на „Спаси София“ разкрил, че вече са предприети стъпки за запазване на име за нова партия, с която те ще се явят на местните избори през есента на 2023 г.

Очаква се идните месеци да бъдат извървени и съответните процедури за регистрацията на партията. Дали тя ще се казва отново „Спаси София“, засега остава тайна.

Борис Бонев не крие в медийните си изяви, че отново планира да се кандидатира за кмет на столицата.

Той се надява на обединение с противниците на ГЕРБ най-вече в лицето на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. От там обаче може да имат други намерения…

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts