| | | |

Големият Вежди Рашидов съсипа депутатите от ПП: Къде се родихте, че мразите, бе хора? Тъжно е!…

“Ма пълен майтап е отвънка, ако ви слушат, бе, уважаеми колеги”.

Това каза Вежди Рашидов, който се налага да председателства 48-ото Народно събрание заради невъзможността на мнозинството да му избере наследник.

Той изрази отчаянието си, че може да му се наложи да води заседанията на парламента за повече от един ден. Още повече, че Кирил Петков обяви, че ако трябва и четири дни ще стоят в парламента, докато изберат Никола Минчев за председател.

“Колеги, ако 4 дни аз трябва да седя и да наблюдавам това, което вие тук предлагате… чудя се – за една година дойдохте, откъде дойдохте с толкоз омраза? Къде се родихте, че мразите, бе хора?”, обърна се той към депутатите от “Продължаваме промяната”.

“Бе, седнете като хора, вижте този народ ще има ли хляб, няма ли да има. Този народ ще се усмихне ли или няма да го накарате да се усмихне? Тук е място за работа, а не за привнасяне от улицата на негативи.

Моля ви, разберете се като държавни мъже, бе”, каза още Рашидов.

“Ако така ме карате четири дена, аз не съм като вас свободен човек, я, моля ви!”, предупреди той.

“Личното его, лошото поведение, незачитане на интересите на едно общество, води хората да си мерят характерите. Това е най-вредното нещо за една политика.”

Така Вежди Рашидов коментира по-късно пред БНТ безпрецедентна ситуация в НС.

Рашидов каза, че заради това са предложили тази вечер партиите да седнат и да помислят.

“Защото не е толкова просто да абдикираш от съдбата на цял народ. Народът ни е като палитра от много цветове, трябва да седнем всички заедно и от тези цветове да направим един хубав шедьовър”, каза Рашидов.

Вежди Рашидов призова депутатите да изберат председател на парламента, защото не бил като тях свободен човек

Много неща се изпълниха днес, но не се изпълни уважението към народа. Конституцията я минахме като отворена книга, която има само корици, без да влезем в съдържанието, каза още той.

“Ако не може да се сглоби това нещо отиваме на нови избори. За политиците е все тая, но за народа и хората не е добре”, каза още Рашидов.

Категоричен е, че ГЕРБ няма да направи отстъпка и е редно, който е победител да му е предостави възможност да бъде председател на НС.

„Всички трябва да отстъпят пред народа“, смята почетният председател на 48-ото Народно събрание. Да се иска това обаче от ГЕРБ е унизително, тъй като са първа политическа сила.

„Всички да отстъпят през диалог и разбирателство, защото всичко това е създадено, за да няма диалог“ каза още Рашидов. Според него точно това е и причината да има цели пет кандидатури за шеф на парламента.

На въпроса дали би се върнал отново в парламента, ако е знаел, че така ще стане, Рашидов отговори с

„Откровено не. Тъжно е всичко, което се случва. Не исках така да си ходя от един парламент, в който думата “народ” почти няма да присъства“.

В края на заседанието днес Рашидов съобщи, че е получил СМС от актьора Христо Мутафчиев, който гласи

„Нормални ли сте?“ и предупреждение за протести.

„Той работи с чувствителността си и много правилно го казва това. Той също недоволства от цялата тази история – ние се подиграваме с хората“ коментира още най-възрастният депутат.

Рашидов се надява утре разумът да надделее над всички.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts