| | | |

Корнелия се обяви за отлагане на членството на България в Еврозоната, заяде се и с Радев

Шефката на БСП Корнелия Нинова се обяви за отлагане на членството на България в Еврозоната.

“Защо забравяме, че възложихме на БНБ доклад как това ще се отрази на икономиката и доходите?!

Тези въпроси не означават антиевропейско настроение, а отговорно говорене.

Каним ръководството на БНБ на открито заседание – да каже има ли доклад и какви са изводите от него”, съобщи Нинова в първата декларация на левицата от трибуната на новия парламент.

Нинова обаче отново падна в капана на предишното правителство “Петков”, където бе икономически министър и продължи да повтаря почти дума по дума социалната програма на “Продължаваме промяната”, с тази разлика, че ПП предлага 860 лева минимална заплата, а левицата – 850.

Иначе тя очерта в първия ден от новия състав на НС, че трябвало да се мисли за дългосрочни политики, като сложи фокус върху образованието и здравеопазването.

Тя настоява да се преразгледа цялото учебно съдържание и да се върне практиката за един учебник по един предмет, а наред с това да се продължи с безплатните помагала и детски градини.

Нинова пак повтори и че трябва да се продължи с ръста на заплатите на медиците и въвеждането на изцяло безплатно детско здравеопазване, включително по отношение на лекарствата.

“Корупцията, задкулисието, даването на пари под масата е проникнало във всички обществени сфери. Корупцията е голямото зло за България. Тя се бори с железни и строги закони и реформа в правосъдието”, каза Нинова.

“Пияни и дрогирани шофьори, над които се опъва чадър на всички равнища, убиват невинни хора.

Затова внасяме промени в НК и НПК така, че да се отнема книжката завинаги, конфискация на колата завинаги, да няма условни присъди, а само ефективни и тези присъди да се движат по бързото производство”, съобщи още председателката на Столетницата.

По думите й външната политика на страната напоследък станала изключително важна в последните месеци, но Нинова не била доволна, че все се говорело за война и все по-малко за мир.

“Осъдихме действията на Русия в Украйна, помогнахме на бежанците. Но предоставянето на оръжие от България за Украйна за нас означава въвличане на страната във войната. Ние сме против”, повтори още Нинова.

Шефката на БСП няма да подкрепи и предложението на военния министър Димитър Стоянов за купуването на още 8 нови изтребителя от САЩ, защото тези пари били нужни за социалната политика.

Левицата внася и декларация за осъждането на агресията от страна на РСМ.

Нинова се обърна към президента Румен Радев с негови думи от 12 септември 2020 г.

“Сега искам тези от властта с пълните чекмеджета да поканят тези от площада долу с празните чекмеджета за диалог. Е, няма как да стане”.

И заяви, че БСП се борила 6 години със стария модел на управление, водена от един принцип: “справедливост”.

“В името на този принцип оставаме последователни и независими”, отбеляза още Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts