| | | |

Стефан Янев с врътки и гръмки новини преди старта на НС

“Идеята е нашата роля да бъде конструктивна в посока търсене на решения, които българските граждани очакват. Решения, които ще дадат отговори на редица въпроси свързани с инфлация, цената на живота и бъдещето на България.

Днес е денят на новото начало и се надявам да намерим този диалог и да търсим тези решения”,

Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев.

“Виждаме, че говоренето на разделителни линии продължава с тези четири кандидатури, които имаме в момента.

На практика трудно можем да определим кой е подходящия кандидат от гледна точка на логиката, че кандидатът за председател на Народното събрание (НС) очертава едно потенциално мнозинство, което ще се опита да остави правителство.

Това е голямо очакване, това е голямата задача.

Ролята и позицията на “Български възход” ще бъде конструктивна и от тази гледна точка ще подкрепим този кандидат, който потенциално представлява такова мнозинство. За момента не го виждаме…”, допълни той в сутрешния блок на bTV.

“Наш представител е заявил, че ще подкрепим Росен Желязков от ГЕРБ за шеф на парламента и това е така по принцип.

Но в случая ние не виждаме дали тази парламентарна традиция ще възпроизведе това, което очакваме.

Ние ще бъдем там, където е възможно да се търсят решения за съставяне на правителство и да не позволим да бъдем поставени в ролята, че зависи от нас разпадането на този парламент и отиването на предсрочни избори.

Ако предложат Росен Желязков, на първото гласуване ще се въздържим от гледна точка на факта дали се очертава такъв възможен потенциал за съставяне на правителство.

Потенциалният кандидат с потенциалната коалиция би трябвало да е изяснен преди днешния ден, но не е и предполагам, че днес ще бъде вече изяснено. Разчитаме на консултации”, допълни Янев преди старта на 48-ото НС.

“Подходящи са поне трима от кандидатите, в това число и г-н Желязков от ГЕРБ. От гласуването в залата зависи какво ще е развитието на този казус”, заяви още той.

“Има различни мнения и идеи, но си мисля, че Конституцията и хората, които са участвали в нейното създаване, са създали именно този механизъм на изчерпване на първи и втори мандат и възможност за трети мандат, който се нарича антикризисен.

Нека бъдем така добри и да изпълним предписанията на Конституцията.

Готови сме да вземем третия мандат”, категоричен бе Янев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts