| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! ГЕРБ: Готови сме да оттеглим номинацията на Росен Желязков

Тя каза, че днес задължително трябва да се стигне до избор. А колегата й Христо Гаджев допълни:

В момента има тежка конституционна криза, защото парламент почти няма. Много партии не са излезли от партизанското си говорене и от предизборната кампания. Обмисляме да оттеглим нашата кандидатура.

Вчера от Продължаваме промяната оттеглиха номинацията си за поста в лицето на Никола Минчев. Така четвъртият опит да се избере шеф на парламента излъчи четирима нови кандидати днес –

Желязков, Йордан Цонев от ДПС, Петър Петров от Възраждане и Кристиан Вигенин от БСП, но отново нито един от тях не успя да сплоти парламентарните групи около фигурата си.

А доайенът на настоящия състав на институцията и председателстващ Вежди Рашидов призна, че е уморен от 2 дни спектакъл. Бившият културен министър и депутат от ГЕРБ няколко пъти сгреши процедурите в пленарната зала.

Време е да покажем мъдрост, разум, държавническо мислене, иначе влизаме в тежка конституционна криза. Всички теми, които предстоят пред българските граждани, трябва да получат своето адекватно решение тук.

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ след поредното неуспешно гласуване за избор на председател на НС.

„Преди да са обявени парламентарни групи, не може да започне и процедура по връчване на мандатите. Трябва да направим нашето решение днес, то трябва да е мъдро и осъзнато”, категорична е тя.

Тя припомни, че председателят се избира дори преди формално да са формирани и обявени парламентарните групи: „Знаете, съществуват възможности няколко партии да се обединят в обща група и да разместят пасианса в парламента.”

„Преди 32 години е решено изборът на председател да не е залог за бъдещо управление, а за мъдрости и единение. Надявам се да постигнем това и да намерим консенсус да застанем всички 240 от нас”, допълни тя.

„Готови сме да не номинираме повече нашия кандидат, ако това би развързало този възел”, заяви още тя.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts